Eiland in Pishoek voor meer recreatie

Datum:
 • woensdag 31 oktober 2018
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna -  Hollands Kroon gaat de komende jaren flink investeren in vaarroutes in zijn gebied.
  Lydia  Jasper 31-10-2018

  Op korte termijn wil Hollands Kroon het traject langs Nieuwesluis aantrekkelijker maken door een drijvend eiland in de Pishoek te bouwen.

  Voor omwonenden en betrokkenen is er daarom komende maandagavond een bijeenkomst in dorpshuis De Oude School in Wieringerwaard. Tussen 7 en 8 uur wil de gemeente het ontwerp presenteren en met de bezoekers brainstormen over de invulling van de plannen.

   Aantrekkelijker 

   Volgens de gemeente passeren boten en sloepen nu al Nieuwesluis vanwege de vaarroute Amstelmeer- IJsselmeer. ,,Die route willen we aantrekkelijker maken,, aldus wethouder Theo Meskers. ,,Recreanten kunnen bij het eiland aanmeren en daar korte of lange tijd verblijven. Mogelijk is er ruimte voor bankjes, tafels, kleine horeca of een toiletruimte. Van de betrokkenen willen we horen waar hun wensen naar uitgaan."

  Op langere termijn wil de gemeente in samenwerking met hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier een verbinding tussen Langereis en Groetkanaal realiseren.

  Proces 

   Om dit tot stand te brengen, is ben proces van jaren nodig, zo schat Meskers in. ,,Maar je moet ergens beginnen", meent hij. ,,Vanaf beide kanten loopt het water nu dood. Als we ervoor kunnen zorgen dat er een verbinding komt, dan kunnen boten voortaan makkelijker tussen de Noordkop en West-Friesland heen en weer varen. Ook hiermee waarderen we de vaarroutes op."

  Noordhollands Dagblad


  4 reacties :

  P.v.d.Munnik zei

  Hoe verzint Meskers het, aan de ene kant moet het rondom het jachthaventje bij Van Ewijcksluis volgebouwd worden met een paar duizend vierkante meters aan nieuwe loodsen voor Coöperatie ZAP met een omzet(volgens de boeken dan) van nog geen miljoen Euro zodat geen passant er nog voor kiest er te overnachten en aan de andere kant wordt er een drijvend eilandje aangelegd vanwege het watertoerisme zodat de route richting IJsselmeer aantrekkelijker wordt. Initiatieven zijn prima, maar deze onzin is niet uit te leggen aan de burgers.

  Kapitein Rob zei

  Het maritieme inzicht in Hollands Kroon klotst weer eens tegen de wallenkanten op want welke jachthaven groeit tegenwoordig nog? Een boot hebben is iets van 40 jaar geleden - toen draaide het hele vrije tijdsleven in een gezin erom en tegenwoordig? De jeugd wil geen boot meer; veel te veel werk en te duur en gaat liever surfen - surfplank op het dak van de auto en weer naar huis! De ouderen stoppen ermee en verkopen de boot. En dan nog 'investeren' in een eilandje in de Pishoek? Is dit hetzelfde advies/ingenieursbureau dat die Meskers-zitpaal in Den Oever bedacht heeft en moet er zo nodig weer een aannemer aan een klus geholpen worden?

  Martin Jansen zei

  Reactie in Schager Courant 3-11-2018
  Wieringerwerf

  Ik las over de plannen van Hollands Kroon om een drijvend recreatie-eiland in de Pishoek te realiseren. Af en toe denk ik dat de gemeente de weg kwijt is. In ieder geval zijn vanuit de voormalige gemeente Wieringermeer nog steeds geluiden te horen over de matige manier waarop het openbaar groen wordt onderhouden. Daar zou naar mijn inziens eerst in geïnvesteerd moeten worden. In de plannen over het recreatie-eiland wordt gesproken over de verbindingsroute tussen het Amstelmeer en het IJsselmeer. Ik durf te
  beweren dat passanten op de route via het Waardkanaal echt niet zitten te wachten op zo'n eiland, maar veel liever een rechtstreekse verbinding hebben. Aanpassing van het Wieringerrandkanaal met aan beide zijden een goede schutsluis is een veel grotere wens. Nu weet ik ook wel dat dat heel veel geld kost en dat daar meer partijen iets over te zeggen hebben. Maar dan wordt in ieder geval aan de wens van veel watersporters voldaan.

  Sam Kooy zei

  Weten we toch allemaal ? Meskers heeft een eigen wil ; eigen persoonlijke plannen en je kunt schrijven wat je wilt, maar Meskers heeft daar voor 100% schijt aan en drijft door wat hij wil. En niet wat ik wil of jij wilt ! Nee: nogmaals "zijn wil is wet en niet luisteren naar de goegemeente !!!

  Een reactie posten