College Hollands Kroon: komende jaren kansrijk

Datum:
 • maandag 22 oktober 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - De komende vier jaar zijn kansrijk voor Hollands Kroon.
  Mike Deutekom - 21-10-2018

  Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente in het collegeprogramma voor de jaren 2019 tot en met 2022.
  ’Het kán in Hollands Kroon’, zo stellen B en W in het collegeprogramma en de bijbehorende begroting voor komend jaar. ,,We zien concrete kansen om onze samenleving nieuwe impulsen te geven; in bevolkingssamenstelling, woonkwaliteit, economische structuur en landschappelijke kwaliteit’’, zo stelt het college.
  Hollands Kroon moet ’politiek en bestuurlijk’ open staan voor experimenten en ontwikkeling om die kansen te kunnen verzilveren, gaan B en W verder. ,,Mits die bijdragen aan een robuuste en inclusieve samenleving, leunend op een brede economie. Daarom wil dit college een houding uitstralen die het best valt samen te vatten met de zin: ’Het kán in Hollands Kroon’.’’
  Concreet willen B en W met nulmetingen onder inwoners en bedrijven onderzoeken wat de wensen en verbeterpunten zijn als het gaat om de dienstverlening van de gemeente. Het college wil van de gemeenteraad een ruimer budget om met extra mensen onder meer de vergunningverlening, groenvoorziening en communicatie te verbeteren.
  Verder zetten B en W in op een nieuwe woonvisie om bijvoorbeeld jongeren kans te geven te wonen in de gemeente. Om dat te bereiken wil het college volgend jaar een woononderzoek laten uitvoeren.
  Om de economie verder te stimuleren wordt er planologisch ingezet op groeimogelijkheden van ’kansrijke sectoren’ zoals agribusiness, duurzame energie, on- en offshore, logistiek, hyperscale datacenters, visserij en toerisme.
  Het college wil verder actief zijn in de lobby voor een betere ontsluiting van de Noordkop als geheel in de richting van Amsterdam. ,,Met kortere reistijden wordt Noord-Holland kleiner en krijgt Hollands Kroon als woonregio een grotere betekenis’’, aldus het college.
  Noordhollands Dagblad


  3 reacties :

  Anoniem zei

  Zelden zoveel onzin gehoord uit de mond van mensen die normaal heten te zijn.

  Anoniem zei

  In een woonvisie kunnen jongeren niet wonen.

  Sam Kooy zei

  MISSCHIEN kansrijk mits die door Remkes (vriendje) benoemde tijdelijke burgemeester Nawijn naar zijn geboorteplaats vertrekt. En never meer een openbaar ambt bekleedt.

  Een reactie posten