Rechter is het eens met Westeinde

Datum:
 • donderdag 27 september 2018
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon -  Breezand -  De rechter heeft in het voordeel van Westeinde beslist: de zeven nieuwe turbines langs het Noordhollands Kanaal tussen Breezand en 't Zand kunnen gewoon blijven draaien.

  Lydia Jasper 27-9-2018  Omwonende Theo Smakman had een kort geding aangespannen omdat hij overlast heeft van de zo- genoemde 'overdraai' van een van de molens boven zijn grond. Ook vreest hij voor de veiligheid van de omgeving, omdat de turbines volgens hem te dicht tegen leidingen van de Gasunie aanliggen. Smakmman en Westeinde hebben onderhandeld over een te betelen vergoeding, maar zijn daar nog niet over uit.

  Volgens de rechter vindt de overdraai al vanaf 1988 plaats en is de omwonende eerder akkoord gegaan met wijzigingsvoorstellen. In 2005 werden al zestien Lagerwey windrurbines door zeven modernere windturbines vervangen.

  Ook stelt dat de rechter dat onvoldoende is onderbouwd of de betreffende gasleiding een nieuw object vormt waarmee nog geen rekening is gehouden. Al in maart van dit jaar vond de Raad van State dat bezwaren tegen de omgevingsvergunning ongegrond waren.

  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten