Debat tekort aan bedden flexwerkers

Hollands Kroon - Breezand - Hoe springt de Noordkop in op het tekort aan bedden en overnachtingsmogelijkheden voor buitenlandse flexwerkers?
Martijn Gijsbertsen 8-9-2018
Bloembollentelers en andere agrarische ondernemers hopen dat maandagavond in Breezand te horen tijdens een actualiteitendebat/paneldiscussie, met verschillende verantwoordelijke politici aan tafel.

Op initiatief van CNB (bloemenveiling), KAVB (branchevereniging voor bloemenkwekers) en LTO Noord (land- en tuinbouworganisatie) vindt vanaf half acht in zalencentrum Bloemenlust aan de Burgemeester Lovinkstraat een speciale bijeenkomst plaats over huisvesting van arbeidsmigranten en seizoensarbeiders.

,,Het is een hot issue", weet Josina Rustenburg, regiocoördinator van  KAVB-kring Noordelijk Zandgebied. ,,Er valt op dat gebied nog veel te winnen."

Nijpender 

Uit recent onderzoek in opdracht van de provincie blijkt dat er een tekort van 3100 logiesplaatsen in de Noordkop bestaat. 

,,En de situatie wordt, met de uitbreiding van kassen op Agriport en komst van Google naar Middenmeer, alleen maar nijpender", verwacht Rustenburg. ,,Dan heb je het over nog eens 2500 en duizend arbeidskrachten die onderdak nodig hebben." 

Onder leiding van Monique Ooms zullen gedeputeerde Joke Geldhof en in ieder geval wethouders Theo Meskers (Hollands Kroon), Jelle Beemsterboer (Schagen) en Rona Uitentuis (LTO Noord) hierover in gesprek gaan. Zij krijgen vier stellingen voorgelegd., aanwezigen in de zaal mogen ook deelnemen aan de discussie. 

Teeltadviseur Yorick van Leeuwen trapt af met een evaluatie van het afgelopen teeltseizoen en vooruitblik op het komende broeiseizoen. Naar verwachting is de discussie om tien uur afgerond.

Noordhollands Dagblad


1 reacties :

Anoniem zei

Onbegrijpelijk waarom een ondernemer in Hollands Kroon die ruimte heeft om een aantal arbeidsmigranten een volwaardige huisvesting kan geven aan alle kanten door de Gemeente tegengewerkt wordt. Dit is geen beleid maar gewoon pesten van een stel ambtenaren en het tegenwerken van het aantal migranten die zitten te springen om een bette huisvesting.

Een reactie posten