Houtkachelzaak gaat verder naar Raad van State

Datum:
 • dinsdag 14 augustus 2018
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Leen Leynse uit Wieringerwaard zet zijn strijd tegen de gemeente Hollands Kroon voort op dinsdag 21 augustus bij de Raad van State.

  Leynse vindt dat de gemeente onvoldoende onderzoek heeft verricht, nadat hij had geklaagd over een houtstookkachel in zijn buurt. ,,De kachel bederft mijn woongenot en mijn gezondheid.’’

  De bezwaarschriftencommissie gaf hem gelijk, maar de gemeente legde het advies naast zich neer. De bestuursrechter vond het onderzoek wel voldoende. Volgens Leynse is zijn huis minder waard geworden door de houtkachels in zijn buurt, maar hij wil de WOZ-stukken niet overleggen. Leynse: ,,Volgens de rechter kon je die conclusie niet trekken uit de begeleidende brief.’’

  Noordhollands Dagblad  17 reacties :

  Sam Kooy zei

  Na meerdere onderzoeken is duidelijk vastgesteld dat 'houtstokerij' niet nadelig, maar slecht is voor de volksgezondheid. Je zult maar een longziekte onder de leden hebben en in het ergste geval dit sluipend krijgen. Geen enkele gemeente durft hieraan evenwel haar vingers figuurlijk te branden. Is voorts toch een mooie vuilnisbak voor vele stokers ?

  Anoniem zei

  Waarom zou iemand de WOZ waarde niet openbaar willen maken, te lang te weinig betaald?
  Misschien is het verstandiger om met de buren te overleggen of er een stukje schoorsteenpijp bij kan zodat de rook beter verspreid wordt?
  Klagers zijn er altijd, zeker tegenwoordig.

  Sam Kooy zei

  Anoniem: zelfs bij mist en windstil weer worden die houtbranders aangestoken. Kijk maar eens om je heen in dat soort omstandigheden !

  Anoniem zei

  Bij mist en slecht weer rijden de oude dieselauto's ook walmend en stinkend over de weg. De zeer vervuilende vliegtuigen vliegen er geen meter minder om, de fabrieken gaan rustig verder met vervuilen en de immense vrachtschepen blijven rustig minimaal 5 kuub zeer vervuilende olie per uur weg stoken. Allemaal verbieden dan en terug naar de paardentram? We zouden wereldwijd eens wat meer aan geboortebeperking moeten doen en er voor zorgen dat ons landje niet overbevolkt raakt door de import van half wild Afrika. Meer ruimte, minder agressie. (we lijken nu el ratten in een te kleine kooi)

  Mr. X zei

  De oorzaak van grote (wereld)oorlogen, in de oude tijden van duizenden jaren voor Christus tot op heden, ligt meestal in overbevolking. Dat betekent dat men met de op dat moment bestaande middelen in een gebied niet of onvoldoende in het levensonderhoud van de mensen voorzien kan. Zelfs de grote vloed (Zondvloed) is volgens de mythen te wijten aan de herrie en drukte die de mens destijds veroorzaakte waarop de goden besloten dat die mensheid maar opgeruimd moest worden.
  Overigens is de kreet 'tegengaan overbevolking' op zichzelf een levensgevaarlijk en vrijheidsbedreigend demon: Op het moment dat de huidige en in een steeds hogere graad van criminaliteit gerakende politiek en bestuur hier zijn vingers achter krijgt gaan methoden, zoals die in het recente verleden toegepast zijn onder dictaturen, om bevolkingen te decimeren of uit te roeien, tot de realistische mogelijkheden behoren.

  Sam Kooy zei

  Anoniem: We hebben het niet over diesels, niet over vliegtuigen en ook niet over schepen. Het onderwerp is de "houtkachel". Maar datzelfde onderwerp aankaarten is tegen schenen schoppen. Bijna elk huis heeft immers zo'n ding. Ik prijs mij gelukkig: Ik niet ! En ..... we leven van de handel: overzee en door-de-lucht ! Zelfs condooms voeren we via die middelen in of uit. Dan dus met spoed per vliegtuig naar Afrika !

  Anoniem zei

  Dit land is VOL, OVERVOL.

  En dan krijg je dit gezeik.

  Nederland is geschikt voor 10 miljoen mensen. We gaan bijna naar het dubbele toe.
  Het is net als bij ratten, 1 is niet erg, 2 ook niet maar dan.......

  Anoniem zei

  Wat probeert u nu te vertellen mijnheer Kooy?
  Alle vervuilers zijn toegestaan maar houtkachels niet? Zullen ze in Afrika blij mee zijn als ze niet meer op hun houtvuurtje mogen koken. Het zelfde in de ons omringende landen waar houtkachels normaal zijn. Hoe zou het vroeger toch geweest zijn toen iedereen een kolenkachel had, had ook maar verboden moeten worden omdat iemand er last van had? We moeten eens stoppen met anderen de maat te nemen en alles te willen verbieden.

  Anoniem zei

  Mijnheer Kooy, waarom prijst u zich gelukkig dat u geen houtkachel heeft? U heeft een warmtepomp, zonnepanelen, een warmteboiler en een elektrische auto?

  Anoniem zei

  Houtkachels zijn niet bepaald verantwoord te noemen. Wat ik mis is de enorme hoeveelheid bomen die vaak onnodig gekapt worden om als brandstof voor houtkachels te dienen. Bomen hebben een functie op deze planeet. Vooral in Nederland schijnen we dat helemaal vergeten te zijn. Bomen halen CO2 uit de lucht en zetten die om in zuurstof en biomassa (zoals hout, blad en wortels). De zuurstof geven ze af aan de lucht. Bomen slaan vooral extra CO2 op als ze groeien. De CO2 wordt dan vastgelegd in de toenemende biomassa van de boom. Zodra ze volgroeid zijn, slaan bomen geen extra CO2 meer op (ze zetten nog wel CO2 uit de lucht om in onder andere zuurstof).

  Anoniem zei

  Sam Kooy, mijn steun heb je. De klacht gaat over houtkachels en ze halen er van alles bij om iedereen er van te overtuigen dat houtkachels moeten kunnen. Nou niet, wil je nog ff buiten zitten is de hele boel verziekt van die rotlucht. Net als barbecuen, moet ook kunnen vindt men, maar dat men het buiten zitten van je buren er mee verziekt, nee daar wordt niet aan gedacht. Of misschien wel, maar kan het ze allemaal geen moer schelen.

  Dekker zei

  Helemaal eens met laatste anoniem, bomen en trouwens al het groen leven van de CO2. Daarom ook is het zorgelijk dat overal op de wereld bossen verbrand worden om het land te gaan gebruiken als bouwland. Indonesië is er een goed voorbeeld van, zelfs tot in Singapore kunnen ze de brandlucht van het verbrandde bos van Indonesië ruiken. Zuid Amerika idem dito, daar verdwijnen de bossen en daarbij de dieren in rap tempo. De bossen in Canada en Noord Amerika hetzelfde laken een pak, daar kappen ze de bossen om er houtpellets van te maken, die vervolgens te verschepen naar Europa waar de pellets als brandstof dienen in onze energie centrales omdat pellets vallen onder "groene" brandstof. Begrijpt u het nog?

  Sam Kooy zei

  Anoniem, wat heb ik? Vooropgesteld: ik voel me geenszins ongelukking dat ik geen houtkachel heb. Ik ben tevreden zonder warmtepomp, mét 4 zonnepanelen van 17 jaar oud, geen warmteboiler en geen electrische auto ! Wat heb ik wél: een 45km autootje niet te verwarren met een invalidenkarretje dat uitsluitend op het fietspad mag rijden M.a.w.: ik heb niet zoveel luxe als wordt verondersteld !

  Sam Kooy zei

  Het vreemde is dat ik niets anders zie dan commentaar onde de naam "Anoniem".
  De ene Anoniem valt de andere weer af. Wie is dezelfde en wie niet. Of wie waagt het gewoon zijn naam danwel iets anders te publiceren. Dan is het voor mij duidelijk tegen wie ik spreek. Openheid toch ? Willen jullie toch óók van het vermaledijde gemeentebestuur.

  Anoniem zei

  Meneer Kooy, u zult toch wel weten waarom in Hollands Kroon ANONIEM wordt gereageerd?

  Anoniem zei

  Mijnheer Kooy woont op Texel en heeft niets te duchten van HK, dus makkelijk praten.

  Anoniem zei

  Mijnheer Kooy, als u een 45 km. autootje heeft met een tweetakt motor dan vervuilt u meer als alle houtkachels op Texel bij elkaar.
  Als het een viertakt is met katalysator dan heb ik niets gezegd.

  En wat al eerder gememoreerd is, anoniem is veiliger voor de inwoners van HK.

  Een reactie posten