’Vrijwel heel Kreileroord tegen pension seizoenarbeiders’

Datum:
 • dinsdag 10 juli 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Kreileroord -  Van de 260 huishoudens in Kreileroord hebben er 154 een bezwaarschrift ingevuld tegen de komst van een pension voor seizoenarbeiders in de Korenstraat.
  Mike Deutekom 9-7-2018

  ,,Zelfs de Poolse en Hongaarse gezinnen in het dorp hebben getekend’’, zegt Enny van der Kruit namens de dorpsraad.

  De dorpsraad Kreileroord leidt het verzet tegen de overlast, die wordt veroorzaakt door de mensen die in pensions wonen. Een aantal woningen in Kreileroord is illegaal in gebruik als logiesplek, die van de Koningsstraat 95 krijgt van de gemeente Hollands Kroon een vergunning. Tegen dat besluit tekenen 154 gezinnen nu bezwaar aan.

  "De huizen zijn gewoon te klein. In een pension aan de Vlasstraat wonen op dit moment negen mensen. Dat is veel te veel", zegt van der Kruit. Al eerder heeft de Dorpsraad aan gegeven dat de komst van buitenlandse mensen naar het dorp geen probleem is. Alleen willen Kreileroorders dan wel graag gezinnen in de woningen en geen pensions.

  In september gaat de dorpsraad handtekeningen aanbieden aan de gemeenteraad,

  Noordhollands Dagblad


   

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Zoals het in een democratie hoort bepaalt een meerderheid van de bevolking da gang van zaken.
  Zoals in Hollands Kroon de democratie wordt uitgelegd door de boven ons gestelden maken een paar bestuurders, geholpen door het ambtenarentrollenleger, de dienst uit.
  Je mag toch verwachten dat het eens verkeerd af moet lopen voor dat oneerlijke arrogante gespuis(ja ook jij Nawijn), maar gezien de peilingen is er voorlopig geen kans op, het domme volk blijft op de gevestigde partijen stemmen.

  Een reactie posten