Voormalig Rob Scholte Museum nu echt verkocht

Datum:
 • woensdag 25 juli 2018
 • in
 • Categorie:
 • Den Helder - Het voormalige postkantoor naast het treinstation in Den Helder is bij de notaris overgedragen aan aannemingsbedrijf A. Tuin.
  Delano Weltevreden 25-7-2018
  De afspraak was eigenlijk dat het pand zou worden overgedragen na de asbestsanering. ,,De asbest zit voornamelijk in de kit van de ramen’’, zegt Kees jan Tuin. ,,De gemeente moet het pand na de asbestsanering terugbrengen in de oorspronkelijke staat. Dat betekent glas eruit, saneren en nieuw glas erin. Als onze plannen vereisen dat het glas er weer uit moet, is het zonde van het geld.’’
  Tuin gaat verder met het ontwikkelen van de plannen voor het pand. Afhankelijk daarvan wordt duidelijk hoe het pand gesaneerd moet worden. Als blijkt dat de saneringskosten lager liggen dan het ijkbedrag dat de gemeente hanteert op basis van een eerdere aanbesteding, delen de beide partijen het voordeel. Tuin heeft 650.000 euro betaald voor het gebouw waar tot dit voorjaar het Rob Scholte Museum in zat.
  Noordhollands Dagblad
  2 reacties :

  Mr. X zei

  Asbest in de kit van de ramen. Ongezond lijkt mij en aanzien of een amice er een aanleiding in ziet de kwestie onder de loep van het strafrecht te houden om Den Helder daarvoor aansprakelijk te kunnen stellen.

  Kapitein Rob zei

  Wat bedoel je nou Meester X? Dat jullie Den Helder een poot gaan uitdraaien?

  Een reactie posten