Noord-Holland wil miljoenen Rijk voor campus en haven Den Helder

Datum:
 • woensdag 18 juli 2018
 • in
 • Categorie: , ,
 • Den Helder - De provincie Noord-Holland hoopt op een miljoenenbijdrage van het Rijk voor de Energy & Health campus in Petten en voor de ontwikkeling van de haven van Den Helder.
  Roel van Leeuwen 18-7-2018
  De twee projecten zijn aangemeld voor het programma ’Regiodeals’ van het Rijk. In september selecteert het Rijk projecten die zorgen voor werkgelegenheid en bijdragen aan de duurzame transitie.
  Gedeputeerde Jaap Bond heeft er vertrouwen in dat het Rijk de twee projecten financieel zal ondersteunen. ,,Het belangrijkste is dat we de cofinanciering rond hebben. Wij zijn als provincie zelf bereid hierin te investeren en hebben er ook alle vertrouwen in dat andere investeerders meedoen.’’
  Het terrein van onderzoeksinstituut ECN, dat dit jaar is gefuseerd met TNO, en de Nuclear Research Company (de exploitant van de Hoge Flux Reactor) moet worden omgevormd tot een campus met een grote aantrekkingskracht voor toptalent op het gebied van duurzame energiesystemen en medische isotopen.
  In de haven van Den Helder moet er naast de traditionele marine-activiteiten ook gezocht worden naar meer ruimte voor civiel medegebruik. Bond: ,,De haven kan een prominente rol krijgen bij de plaatsing van windmolens op zee.’’
  Volgens de gedeputeerde gaat het om twee projecten die de regionale economie versterken. ,,Daarnaast wordt hiermee ingezet op de economie van toekomst.’’
  Voor de haven hoopt de provincie op een Rijksbijdrage van 12 miljoen euro, voor de campus in Petten gaat het om 20 miljoen euro.
  Noordhollands Dagblad


  2 reacties :

  Sam Kooy zei

  Civiel gebruik van de Helderse haven ? Welke haven. Ja, óók de Kooyhaven. Er ligt zelfs na 1½ jaar geen roeiboot of zelfs kano. Weet jij nog meskers: de lange adem. Het Waddenbelevingspunt: één grote mislukking ten koste van honderdduizenden. En brutaal als een hond weer terug als wethouder. Je moet maar durven. Welke schoft heeft dat geflikt van mijn belastinggeld. Kom op ambtenaren met namen. Gaan we een stevige discussie aan waarin de winnaar bij voorbaat al bekend is: de geplukte burger ! Recente constatering lege haven : o.a. 11 en 18 juli 2018.

  Anoniem zei

  De haven van Den Helder is een bodemloze put. Geen cent meer in investeren want alles wordt toch opgevreten door het netwerk van vriendjes en vriendinnetjes. Hoeveel honderden miljoenen subsidies zijn er al niet verbrand in Den Helder met nauwelijks resultaat! Alleen met de door de burger betaalde (en straks volledig kaal geplukte burger door de klimaatwet) mega subsidies voor windmolens zijn windmolens rendabel, Jaap Bond had een kerel geweest als hij eerlijk was geweest over de onrendabele wiebel windenergie, en de provincie had laten investeren in vrije energie ten bate van de burgers, en niet ten bate van grote bedrijven en multinationals.

  Een reactie posten