Keek op de Week (28) met klimaatplan, gastarbeiders en.........

Dieptepunten van 8 juni tot 15 juni (week 28)  van 2018.


1. Erfafspoeling

Subsidie voor emissiebeperkende maatregelen. Hoera, het toverwoord subsidie lost alles op. Je kunt er decennialang nog zo’n bende van maken maar door het opleggen van extra belastingen aan het klootjesvolk kunnen emissiebeperkende maatregel doorgezet worden. Boeren blij, jarenlang rotzooi maken en op kosten van de belastingbetaler wordt hun ongein opgelost.

Ambtebarbaren blij; zulke projecten moeten in kaart gebracht worden, geanalyseerd en geadministreerd. Ingenieursbureau ’s blij ; want deze moeten het project annex denkwerk doen wat de ambtenaren niet willen of kunnen – ook handig omdat ambtenaren dan geen verantwoordelijkheid dragen en je zo de kosten lekker op kunt schroeven. En tenslotte bedrijven die veranderingen in de systemen moeten aanbrengen zoals aannemers en constructiebedrijven. En tenslotte een stuk braaksel van een politicus die in een vergadering kan mededelen dat eco-project zus of zo een groot succes is geworden.

Overigens opvallend is dat het bedrijven uit West-Friesland betreft; Bedrijven uit Anna Paulowna, de agrarische hoofdstad van Nederland, tenminste zo noemen zij zichzelf, doen niet mee.

Is er hier geen vervuiling of is de vervuiling dermate dat sprake is van een onaanvaardbaar niveau wat onder de pet gehouden moet worden? Bij dit soort projecten begint men met een 0-meting om later te kunnen constateren of er wel of geen succes geboekt is. En 0-metingen zijn openbaar zodat bij onaanvaardbare vervuilingsniveau ’s automatisch, wettelijk en juridische sprake zou kunnen zijn van ernstige overtredingen? En dat deze mogelijke overtredingen jarenlang door de verantwoordelijken oogluikend zijn toegestaan?


2. Het klimaatplan van loonslaaf en propagandist Nijpels

Zijn pandje in Friesland staat nog steeds te koop voor €1.600.000; ‘t is maar dat U weet met wat voor manneke U van doen heeft die voortdurend zijn zorgen over het klimaat aan de man moet brengen in opdracht van zijn VVD broodheren in Den Haag. Volgens de geleerden verminderen de klimaatmaatregelen in dit land de globale temperatuur met zo’n 0,0005 graad Celsius; net niet genoeg om Uw winterjas ook in de zomer te moeten dragen, brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Helpt dus niets en zal niets helpen – landen als China en India bouwen als gekken allerlei soorten centrales (Kernenergie + kolen/gas centrale ’s ) en een land als Turkije plempt momenteel minstens een stuk of 7 grote kolencentrales uit de grond. Wat bewijst dat voornoemde landjes niet bepaald gretig in de klimaathysterie meegaan, er niets van in de praktijk brengen en gewoon hun eigen agenda volgen. En de stumperds in Nederland zetten stilstaande windmolens neer .

Nee, Uw toekomst als bewoner van een 3e wereldland wordt met de dag zekerder en dat alles wordt breed uitgedragen door VVD-vrindje Nijpels die nog nooit ergens voor gedeugd heeft – geeft niks hoor; hij heeft er het volste vertrouwen in.

Sinds kort wordt vrindje Nijpels bijgestaan door ex-PvdA fractievoorzitter Samson. Zo ziet U dat de vertegenwoordiger van het grootkapitaal Nijpels en de beschermer van de arbeider Samson (tegenwoordig op Uw kosten fröbelaar bij HVC) elkaar gevonden hebben in een innig milieu huwelijk. En dit huwelijk wordt een dure; de bezoekers van het feest worden geacht diep in de buidel te tasten opdat deze heren over een voldoend ruime bruidsschat beschikken om hun vrijage’s door te kunnen zetten.


3. Seizoen- en gastarbeiders in Kreileroord 

De gemeente Hollands Kroon heeft bedacht om in Kreileroord, 4 Km oostelijk van Wieringerwerf, bestaande huizen ter beschikking te laten stellen aan gastarbeiders. Best ongelukkig om in een kleine gemeenschap als Kreileroord meerdere huizen aan groepen gastarbeiders ter beschikking te stellen, maar waarom dan toch?

Het ligt ver weg, naar Nederlandse maatstaven dan, maar de huizen zijn ook nog eens goedkoop en daar zal ‘em de kneep zitten. Zo kunnen de huizen, al dan niet via een uitzendbureau, goedkoop ‘doorverhuurd’ worden zodat de zakenlieden/initiatiefnemers om de gastarbeiders hier naartoe te halen, een maximaal rendement uit hun bezigheden kunnen halen.

Het lijkt er dan ook sterk op dat in de gemeente door wethouders en ambtenarij, zonder het plannetje uitgebreid voorgekookt is om het tenslotte hapklaar aan de bevolking door de strot te duwen. Je kan het ook een overval noemen want zulke ingrijpende plannen om een leefgemeenschap als Kreileroord om zeep te helpen passen immers uitstekend in de strategie die de gemeente Anna Paulowna voor 2012 eigen was en nu ten volle door Hollands Kroon verder ontwikkeld wordt.

Stichting JAS denkt in deze dan ook terug aan de typerende uitspraak van ex-PvdA wethouder van der Laan, die tijdens de protesten tegen het vluchtelingenkamp in Hollands Kroon, zich tijdens de raadsvergadering naar het publiek omdraaide en de mensen zoiets als het volgende toesnauwde: Jullie wennen er maar aan want dit is democratie! Wat niets anders betekent als: Zodra wij gekozen zijn kunnen wij doen wat wij willen en de burger moet zich stil houden.

En de huidige CDA/VVD democratie wordt versterkt door de matheid van de oppositie die kennelijk niet door (wil) hebben in wat voor een slangennest zij terecht gekomen zijn en/of niet weten hoe zich hieruit te draaien omdat zij voorheen volop in dit spelletje meededen.

Redactie JAS

1 reacties :

h.oldeboom zei

Het klimaat heeft zijn eigen plan en niemand kent dat. Zo is het interessant te weten dat voor ruim een week op Groenland zoveel sneeuw gevallen is dat de vogels niet kunnen broeden omdat op de toendra een dik pak sneeuw ligt.

Een reactie posten