Weer computerreus naar Middenmeer

Datum:
 • vrijdag 8 juni 2018
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon - Middenmeer - Middenmeer - Na Microsoft strijkt  er nog een buitenlandse softwaregigant op bedrijventerrein Agriport A7 in Middenmeer neer.
  Martijn Gijsbertsen 8-6-2018

  Deze wereldwijd opererende onder- neming heeft langs de snelweg tussen Hoorn en Den Oever zeventig hectare grond gekocht voor de bouw een datacentercomplex.

  De vestiging op Agriport brengt naar verwachting duizend arbeidsplaatsen tijdens de bouw en mini-  maal honderd daarna met zich mee.

  De  De komst van de softwarereus is in  opperste geheimhouding voorbereid. De naam van het bedrijf volgens ingewijden van hetzelfde kaliber als de Amerikaanse 'buurman' Microsoft, wordt angsvallig geheim gehouden. 

  In eerste instantie wil de nieuwkomer op Agriport zo'n  derde van het perceel (circa 24 hectarc) ontwikkelen. Later volgt mogelijk de rest. Met het megaproject zijn honderden miljoenen euro's gemoeid.

  Op 150 meter afstand van de A7 moet een data centercomplex van vijftig meter breed, 520 meter lang en tien meter hoog verrijzen. Er zijn 'serverflats' tot veertig meter hoogte toegestaan. Ter vergelijking: Microsoft heeft veertig hectare grond en bouwt in Middenmeer aan een vierde datacenter voor opslag en distributie van digitale informatie.  

  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten