Meer activiteit in haven Den Helder door olieprijs

Datum:
 • woensdag 20 juni 2018
 • in
 • Categorie: , , , ,
 • Den Helder -  De hogere olieprijs zorgt voor meer vertrouwen in de offshoresector, maar het herstel in de haven is nog wel broos.
  Arie Booy 20-6-2018

  ,,De olieprijs is weer aardig op niveau", zegt Wim SchouwenaaÍ van Den Helder Support Service. ,,De overheid. overweegt de gaswinning op zee fiscaal aantrekkelijker te maken, bovenop het feit dat de investeringsaftrek van 25 naar 40 procent wordt verruimd. Dat kan oliemaatschappijen stimuleren om de kleine velden te ontwikkelen."

  Rob Tompot van Rusch Offshore Services ziet eveneens meer activiteit: ,,Er wordt voorzichtig geïnvesteerd in vervanging van onderdelen van installaties. Dat suggereren dat er meer vertrouwen ontstaat, maar de oude niveaus van de verschillende activiteiten zijn nog niet terug."

  Schouwenaar vindt het jammer dat er geen Marsdiep kade komt omdat de marine die plek nodig heeft: ,,De investeringen van Defensie zijn positieve geluiden, ook voor de werkgelegenheid. Ontwikkeling van het civiele gedeelte van de haven is van groot belang. Als je kijkt naar de enorme transitie naar wind het komende decennium is er extra kaderuimte met redelijk terreinoppervlak nodig."

  Om niet geheel afhankelijk te worden van gasimport dient volgens Schouwenaar de productie op zee zo lang mogelijk volgehouden te worden: ,,De komende jaren hebben we te maken met een mix van olie & gas industrie, afbreken van Platforms en de opkomende Offshore Windmarkt. ik verwacht ook wat van de ontwikkeling van waterstofproductie, waarvoor de offshore infrastructuur ingezet zou kunnen worden."

  Noordhollands Dagblad


  1 reacties :

  Sam Kooy zei

  "De Marine" heeft die plek nodig ? Welke marine ? Die van Poetin want wij hebben toch geen 'hele echte' Hollandse Marine !!!!! Een Texelaar zou zeggen over die haven: "ruumte sat".

  Een reactie posten