Keek op de Week (23) met profielschets, datacenters en....

Datum:
 • zondag 10 juni 2018
 • in
 • Categorie: , , , ,
 • Hollands Kroon - Dieptepunten in Hollands Kroon in week 23 van 2018 (3-10 juni).
  1. Na 1 september geraakt Hollands Kroon in Utopia 

  De gemeenteraad heeft een profielschets voor een nieuwe burgemeester op laten stellen. Na 1 september vertrekt Nawijn immers en op het profielschets papiertje, dat nog niet goedgekeurd is door de raad maar alvast wel naar de CvdK Remkes gestuurd is ter nadere bestudering of goedkeuring? Sorry Remkes, zo is dat niet bedoeld natuurlijk maar nu kan deze onderkoning alvast zijn zoektocht naar een andere geschikte VVD ‘er beginnen en op de ranglijst van kandidaten de juisten aanvinken. Wie zal het worden? Pechthold misschien? Nee natuurlijk niet; die is Dictatuur ‘66 en hebben maar 2 zetels in de raad. Jozias van Aartsen dan, die thans ex-hoofdstad Amsterdam bestiert; die is VVD en heeft naar zijn verwrongen smoelwerk te zien geen enkel probleem sneeuw zwart te laten verklaren, uit geprocedeerde illegalen een woning aan te bieden of in het geval van Hollands Kroon/Utopia, te verklaren dat veelvuldig en overmatig met landbouwgif spuiten, in tegenstelling tot de algemene medische opvatting, juist heel goed is voor de gezondheid van de inwoners.

  Het gaat hem om de bruikbaarheid van een burgemeester om de opdrachten vanuit Brussel/Den Haag door te drammen en om de raad/bevolking een rad voor ogen te draaien wordt een profielschets opgesteld waar uiteindelijk niets van terecht komt. En te bewijzen is dit makkelijk – als u de profielschets (hier bij 7) nu eens doorneemt en die vergelijkt met het optreden van Nawijn in de afgelopen jaren dan staat in de profielschets zo ongeveer alles aan wensen wat Nawijn nagelaten heeft. En diezelfde raad heeft al die jaren zijn mond gehouden over Nawijn en laat achteraf als een bedeesde tandeloze tijger een papiertje opstellen met wat wensen die straks door Remkes gewoon gepasseerd gaan worden. En Nawijn wordt straks ridder in de orde van dit of dat voor bewezen diensten aan het systeem.

  En wat zegt ex-VVd ‘er en helderziende/clairvoyant Pankras (mol Senioren) hierover? Als je maar de geschikte kandidaat treft of: ‘1 keer raak schieten is genoeg’. Ja, dat is een waarheid als een koe en dat zal Stichting JAS ook niet bestrijden maar die ene keer schieten is het probleem en de gemeenteraad heeft de afgelopen Nawijn periode niet laten blijken ook maar enige correctie op het gedrag van Nawijn te hebben willen uitvoeren zodat op basis van zijn gemakkelijke opmerking de profielschets als een toiletpapiertje weggespoeld zal gaan worden en deze slaapraad, en met name de coalitie, weer zal overgaan tot de orde van de dag.


  2. Datacenters op landbouwgrond Wieringermeer

  Niettegenstaande het feit dat op diverse bordjes in Hollands Kroon deze streek aangeprezen wordt als agrarische hoofdstad van Nederland, schieten op de goede landbouwgronden in de Wieringermeer de datacenters als paddenstoelen uit de grond. Gezien de te verwachten sterk stijgende voedselprijzen door o.a. afkoeling van het klimaat (- 0.7 Celsius in 2017) en toenemende schaarste aan landbouwgronden in dit land door bebouwing/overbevolking lijkt hier sprake te zijn van een moedwillige inkrimping van het landbouwareaal in Nederland in opdracht van Brussel/Den Haag.

  Geeft niks hoor, men plaatst gewoon wat subsidie windmolens bij de boeren en zo compenseren die hun inkomen op kosten van uiteraard de bevolking. Er moet hier overduidelijk sprake zijn van een politiek die van boven opgelegd is. U denkt toch niet dat figuren als Nawijn/Meskers & Co. zelf de boer opgegaan zijn om Microsoft en andere Amerikaanse internet terreurgiganten hier naartoe te halen? Nee Den Haag/Brussel heeft hier beslist en manneke Nawijn was de uitgelezen en bruikbare figuur dit stiekeme beleid door te voeren zonder veel ruchtbaarheid en het als een voldongen feit aan de raad voor te leggen onder het overbekende ambtelijk motto ‘we kunnen niet anders’. En deze mantra eenmaal uitgesproken hebbende is dit dan tevens de zegen het deksel van de doos van Pandora nog verder open te zetten om straks de hele Wieringermeer ten oosten van de snelweg tot het Robbenoord bos, of wat daar dan nog van over is, op te offeren. Zo komt Meskers, als wethouder economische zaken na de debacles in de afgelopen periode 2014-2017, zonder enige bemoeienis en inzicht aangetoond te hebben en gevlucht eind 2017 voor zijn verantwoordelijkheden, aan de economische groei van Hollands Kroon en kan hij straks tezamen met Nawijn geridderd worden voor bewezen diensten voor..........................? Ja voor wie eigenlijk?


  3. Extra Kwaliteitscontrole op schoffelen 

  Er komt strengere controle op de effectiviteit van het schoffelen van plantsoentjes en verwijderen onkruid op de straatjes. Kennelijk voeren de bedrijven die het onkruid moeten verwijderen hun werk niet goed uit wat het aanstellen van een toezichthoudend ambtenaar of onkruid bedwing-handhaver rechtvaardigt die vervolgens een kantoor nodig heeft en lijvige rapporten/overzichten over de kwestie kan schrijven – broodwinning in optima forma dus.

  Best vreemd eigenlijk; er zijn contracten met aannemers die onkruid verwijderen/ gras maaien en daarop moet toezicht gehouden worden? Zitten die contracten zo gammel in elkaar dat zulks nodig is? Als extra toezicht nodig is dan zijn de aannemers toch nalatig en hoeven zij niet betaald te worden en kunnen gekort worden - dan is het zo over. De aannemers leveren toch elke week (minimaal) een overzichtje in over wat zij gedaan hebben en in hoeverre ongunstig weer hun contractuele verplichtingen beïnvloed heeft?

  Redactie JAS  7 reacties :

  Theo Moras zei

  Als we, de inwoners van Hollands Kroon de profielschets nu eens doornemen en die vergelijken met het optreden van Nawijn in de afgelopen jaren.
  Dan staat in deze profielschets zo ongeveer alles aan wensen wat Nawijn als burgemeester nagelaten heeft.
  En wat zegt ex-VVD ‘er en helderziende/clairvoyant meneer Pankras formateur en fractievoorzitter van de Senioren (SHK) hierover?
  Als je maar de geschikte kandidaat treft, en dat zal ook niemand bestrijden want één geschikte kandidaat is immers voldoende.
  Maar de gemeenteraad heeft de afgelopen periode dat Nawijn burgemeester was niet laten blijken ook maar enige correctie op het gedrag van Nawijn te hebben willen uitvoeren.
  Dan is het toch niet vreemd dat er nagenoeg geen reactie te verwachten viel op de profielschets voor een nieuwe burgemeester.
  En dat geldt zeker voor de inwoners van de voormalige gemeente Niedorp, die hebben totaal geen vertrouwen meer in de manier waarop de politiek momenteel bedreven wordt.

  Dekker zei

  Nederland is reddeloos verloren. De VVD en de rest van de politiek op de PVV na, laat de oren hangen naar de corrupte bestuurders in Brussel in de hoop dat opperhoofd Rutte er een vorstelijk betaalde baan aan zal overhouden en hopen dan maar dat ze er zelf ook flink beter van worden.
  Zo werk de politiek tegenwoordig, de burgers betalen wel hoe krankzinnig de voorstellen ook zijn.

  Sam Kooy zei

  Nee heer Moras, geen plaatselijke belangen alléén ! Dat geld niet alleen Niedorp maar geheel Hollandskroon. Maak eens een rondje door alles wat Hollandskroon heet !

  Theo Moras zei

  Sam Kooy ik had het idee om voor de inwoners uit de voormalige gemeente Niedorp weer ongeveer een zelfde bijeenkomst te organiseren als voor de herindeling, in dezelfde locatie het dorpshuis van Nieuwe Niedorp.
  Een nog beter idee zou het zijn om dat in alle vier de gemeenten die betrokken zijn bij deze fusie te organiseren.
  Zoals ik eerder aangaf is voor het overgrote deel van de inwoners de mening echt niet veranderd maar zelfs versterkt, gezien de samenstelling en de gebeurtenissen in Hollands Kroon.
  De meerderheid van de gemeenteraad heeft de afgelopen periode ook niet echt laten blijken enige correctie op het gedrag van Nawijn te hebben willen uitvoeren.
  Het is dan toch niet vreemd dat er nagenoeg geen reactie te verwachten is/was over politieke vernieuwing of de profielschets voor een nieuwe burgemeester.
  Er is daarom ook geen concreet antwoord te geven hoeveel mensen er nog steeds onvrede hebben, maar een herindeling waar Niedorp moest fuseren met deze gemeenten is en blijft onverteerbaar.
  En natuurlijk kunnen er zaken verbeteren in Nederland en dus ook in Hollands Kroon, maar de cohesie tussen en met de inwoners van deze gemeente ontbreekt en dat is juist van wezenlijk belang.
  Ieder probeert dat te doen op zijn eigen manier, zoals ik dat op mijn manier probeer te doen.
  We leven en wonen in een prachtig land maar wanneer de onderlinge cohesie ontbreekt zal dat altijd als een groot struikelblok blijven bestaan. Helaas is er door de politiek niet naar de inwoners van Niedorp geluisterd en is deze fusie door hun strot geduwd.
  Dat is vragen om moeilijkheden waardoor kwestie nooit opgelost zal worden.

  Anoniem zei

  Als je burgemeester wilt zijn van slangennest Hollands Kroon moet je of gek of super gemeen en vals zijn om te overleven. Ik denk dat op het laatst genoemde type, niet omschreven in de profielschets, de keuze zal vallen.

  Kapitein Rob. zei

  Inderdaad, die Remkes veegt zijn reedt af met die profielschets en de 'ver/wan/mis trouwens' commissie voert Remkes opdracht straks gewillig uit. Die commissie had toch ook geen problemen Meskers terug te laten keren in de raad nadat hij als wethouder wegliep voor zijn verantwoordelijkheden. Als je dat al niet meer ziet ben je rijp voor een gesticht en kan zo langzamerhand heel Nederland opgesloten gaan worden (waar ze van hogerhand trouwens al mee bezig zijn); Dit land is in democratisch verval en neigt naar een dictatuur met instemming van de 2e kamer vrindenclub.

  Anoniem zei

  Belasting wordt betaald door werknemers. Landen zijn blij als ze grote bedrijven, in dit geval datacentra naar binnen kunnen trekken.
  Deze datacentra betalen in verhouding nauwelijks belasting. Voor de overheid is het dus goed dat men zich hier vestigt, op die wijze ontvangen ze via de werknemers hun inkomsten via belasting.
  Zo werkt het spel, maar een overheid zal ten alle tijden multinationals van dienst zijn voor een gunstig vestigingsklimaat omdat de werknemers hun bron van inkomsten zijn. Uit arbeid, maar ook in dit geval uit andere soorten belasting in de gemeente Hollands Kroon zelf. Degene die als vertegenwoordiger van deze grote bedrijven, bijvoorbeeld wethouder Mesker, steken zelf de loftrompet terwijl de bevolking zelf er weinig tot niets aan heeft.

  Een reactie posten