In zoektocht naar nieuwe burgemeester Hollands Kroon wordt gehoopt op ’voltreffer’

Datum:
 • woensdag 6 juni 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - De zoektocht naar een nieuwe burgemeester voor Hollands Kroon kan beginnen.


  Martijn Gijsbertsen 6-6-2018
  De definitieve profielschets voor een opvolger van Jaap Nawijn is klaar en wordt verstuurd naar de Noord-Hollandse commissaris van de Koning Johan Remkes in Haarlem.

  Vacature

  De vacature wordt volgens planning 22 juni opengesteld door de provincie, kandidaten hebben tot en met 13 juli om te solliciteren.
  ,,We hebben als gemeenteraad geprobeerd de omschrijving zo uitdagend en aantrekkelijk mogelijk te maken, zodat de juiste typen mensen die baan willen’’, aldus Jip Pankras, fractieleider van Senioren Hollands Kroon, met zeven zetels de grootste partij.

  Beleving

  ,,Welk type we zoeken? Nou, dooddoeners als verbinder en bruggenbouwer kennen we wel. Hollands Kroon heeft als innovatieve plattelandsgemeente vooral behoefte aan een man of vrouw die de juiste beleving heeft om Hollands Kroon te doen groeien en bloeien’’, zegt hij.
  ,, Iemand die gemotiveerd is de ontwikkeling van het bedrijfsleven en woningbouw een impuls te geven. Goede contacten in Haarlem en Den Haag zijn ook belangrijk.’’

  Geknipt

  Pankras hoop op een ’voltreffer’. ,,Er hoeft er eigenlijk maar een geschikte figuur tussen te zitten, waarvan je denkt: die is er helemaal geknipt voor. De vertrouwenscommissie, die overigens nog moet worden aangesteld, kan aan de bak.’’

  Noordhollands Dagblad  5 reacties :

  Anoniem zei

  Met een "VOLTRFFER" zal bedoeld worden een net zo dubieus figuur als Nawijn, immers geen normale burgemeester kan functioneren in deze poel des verderf.(VVD, CDA, PvdA)

  Anoniem zei

  Pankras hoopt op een ’voltreffer’.
  ,,Er hoeft hiervoor eigenlijk maar één geschikte figuur tussen te zitten, waarvan je denkt die is er helemaal geknipt voor laat Pankras weten.
  Heeft het dan nog wel zin om voor deze vacante functie te solliciteren??
  Aan kwaliteit zal het zeker niet ontbreken, misschien is alleen de leeftijd een bezwaar?
  “De vertrouwenscommissie, die overigens nog moet worden aangesteld, kan aan de bak.’’
  Mocht hij of zij nog een kans maken horen die dat graag en uiteraard z.s.m. want je zal er maar geschikt en de enigste kandidaat voor zijn.
  Met vriendelijke groet, namens eventuele sollicitanten.

  Kapitein Rob zei

  Pankras is een naïeve gevaarlijke idioot; helaas is hij niet de enige in het praathuis.

  Anoniem zei

  Hopen op een voltreffer getuigt niet van een diepgaand gedachtengoed. Dat zijn we dan ook niet gewend van Jip Pankras.

  Anoniem zei

  Wat gek dat de profielschets al naar Remkes wordt gestuurd, zonder dat hij is goedgekeurd door de gemeenteraad. Dat gebeurt pas op 19 juni (staat op de website van de gemeente). Doet de mening van de oppositie er dan helemaal niet meer toe? Is dit nu democratie?

  Een reactie posten