Google is ’geheime’ softwaregigant die naar Agriport in Middenmeer komt

Datum:
 • donderdag 14 juni 2018
 • in
 • Categorie: , , , ,
 • Hollands Kroon - Google vestigt zich met een datacentercomplex in Middenmeer.
  Martijn Gijsbertsen 14-6-2018

  Het Amerikaanse softwarebedrijf is de tot dusverre geheim gehouden koper van zeventig hectare grond op bedrijventerrein Agriport langs de A7.

  Google is na Microsoft de tweede softwaregigant die naar Middenmeer komt, zo bevestigt een zeer betrouwbare bron aan het Noordhollands Dagblad. Ook persbureau Bloomberg meldt donderdagavond dat Google de koper is.

  Microsoft heeft veertig hectare grond op Agriport in gebruik. Eemshaven Google opende eind 2016 in de Groningse Eemshaven al een gigantisch serverpark en steekt een half miljard euro in uitbreiding daarvan.

   Arbeidsplaatsen

  Met het project in Middenmeer zijn ook honderden miljoenen gemoeid. Qua werkgelegenheid moet het duizend arbeidsplaatsen tijdens de bouw en circa vierhonderd daarna opleveren. Google, vooral bekend van haar zoekmachine, laat in een verklaring weten dat ’Agriport een van de opties is om in de toekomst uitbreidingsmogelijkheden in Europa te realiseren’ en dat er om die reden ’grond in Middenmeer is gekocht’.

  Het bedrijf heeft al vergunningen aangevraagd om 24 van de zeventig hectare te mogen bebouwen. 

  Infrastructuur 

  Voor Agriport is de komst van Google een nieuw succes. ,,Microsoft heeft de ogen naar Noord-Holland laten draaien, Google bevestigt nu dat we beschikken over optimale infrastructuur’’, aldus woordvoerder Jack Kranenburg. ,,Daar is een wijntje op gedronken.’’

  Noordhollands Dagblad



  2 reacties :

  Sam Kooy zei

  Het is opmerkelijk dat diegenen, die destijds weerstand boden tegen het Wieringerrandmeer vanwege het verlies van kostbare kleigrond (NB.: dat was trouwens bijna zuivere zandgrond !) nu hun mond houden. Kom op jongens. Waar blijven jullie nu. Microsoft etc. bouwen u wél op zuivere kostbare en vruchtbare teelgrond ! Nú wél de mond houden ?

  Anoniem zei

  Het brengt veel leges op, Sam Kooy. Daarmee kunnen de tekorten op de begroting worden verdoezeld.

  Een reactie posten