Meer buslijnen N-Holland weg

Datum:
 • vrijdag 11 mei 2018
 • in
 • Categorie:
 • Haarlem  -  Niet elf maar veertien lijnen - Per 22 juli - SP: foute informatie gedeputeerde Post - Meer acties op touw.

   Roel van Leeuwen 11-5-2018

  Connexxion schrapt per 22 juli niet elf maar veertien buslijnen geheel of gedeeltelijk. Op andere lijnen komen er minder busritten. Er zijn ook lijnen waar ritten bij komen.

  Dat blijkt uit het definitieve vervoersplan voor Noord-Holland, dat het bedrijf op zijn site heeft gezet.

  SP-Statenlid Marnix Bruggeman zegt dat de protesten dus niet geholpen hebben en dat er 'nog zeker acties' zullen volgen. ,,We zijn niet van plan het hierbij te laten zitten". Met name in Noord-Holland Noord is veel ophef ontstaan over het schrappen of aanpassen van buslijnen deze zomer. Tientallen bezorgde busgebruikers woonden in april de vergadering bij waar de Statencommissie over de plannen sprak. De SP had de busritten naar de vergadering geregeld.

  Maar volgens gedeputeerde Elisabeth Post was er geen reden voor paniek. Ze beschuldigde de SP ervan onnodig voor onrust te hebben gezorgd. Als het definitieve vervoersplan was gepubliceerd, zou blijken dat de ongerustheid onterecht zou zijn.

  Diep triest 

  Bruggeman: ,,Nu blijken er zelfs veertien lijnen geheel of gedeeltelijk te worden opgeheven. Dat is diep triest voor de mensen die deze bussen gebruiken." Hij vraagt zich af waarom Post beweerde dat er onjuiste informatie was verspreid en er paniek was gezaaid. Hij wil hier Statenvragen over stellen.

  Connexxion stelt in het plan dat er voor de opgeheven lijnen alternatieven zijn, zoals de belbus. Maar volgens Bruggeman wordt deze dienst niet overal aangeboden.

  De provincie zegt dat de meeste bus- lijnen in Noord-Holland Noord veranderen, maar dat maar twee lijnen helemaal niet terugkomen: lijn 150 tussen Alkmaar en Schagen en lijn 158 tussen Anna Paulowna en Den Helder. Andere lijnen die geschrapt worden, zouden door andere lijnen vervangen worden.

  Noordhollands Dagblad

  4 reacties :

  Anoniem zei

  Het is jammer, maar in de daluren in elk geval rijden alleen maar lege bussen. Tip voor politici: Maak het autorijden gewoon 2 maal zo duur - dan heb je weer volle bussen.

  Sam Kooy zei

  Elisabeth Post. Oh jé. Is zo ongeveer uit de Gooise - ik dacht Hilversum - politiek weggeschopt. Van hetzelfde hout gesneden als Japie Nawijn !!! Geen goed woord mee te wisselen. Zie haar dreigementen bij haar eisen t.a.v. de Texelhopper !

  Anoniem zei

  Foute informatie = Liegen.

  Anoniem zei

  Wie gaat de scholieren vervoeren naar het station Anna Paulowna en terug naar het dorp waar ze wonen? Dit wordt een probleem!

  Een reactie posten