Het Waddenbelevingspunt Den Oever

Datum:
 • zaterdag 26 mei 2018
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Krooon - Eyecatcher in wad & natuur. Officieel geopend op 23 mei25-05-2018


  Eyecatcher in wad & natuur. Officieel geopend op 23 mei
  Het Waddenbelevingspunt in Den Oever is op 23 mei officieel geopend. Daarmee is de plek open voor iedereen met hart voor het Wad, de vogels en de omringende natuur.
  De eyecatcher is voorzien van schitterende informatiepanelen, waarop de bezoeker van alles te weten komt over de fauna boven en onder water, over het waddengebied en natuurlijk over de bijzondere vogels die in het gebied verblijven: als tussenstop of als permanente woonplek. Op de Leidam, ook wel ‘de banaan’ genoemd omdat het die vorm heeft, is in de zomer de grootste lepelaar kolonie van Europa te vinden. Ook bijzonder om te noemen is het feit dat het Waddenbelevingspunt op een van de donkerste plekken van ons land staat en daarmee bij uitstek geschikt is om te genieten van de sterrenhemel. Bij Viscentre ’t Wad kunt u een verrekijker tegen bruikleen (borg) ophalen voor gebruik op het Waddenbelevingspunt. Borgsom is € 50,- per kijker.

  Ontwerp & totstandkoming

  Het object is een ontwerp van Knevel Architecten en werd gebouwd door KWS/VSF. In een goede samenwerking tussen Vogelbescherming Nederland, Staatsbosbeheer en Hollands Kroon is het Waddenbelevingspunt tot stand gekomen. Daarbij is van diverse kanten financiële ondersteuning verleend, waaronder door de Provincie Noord-Holland via het Uitvoeringsprogramma Kust en de eerdergenoemde samenwerkingspartners.

  Waddenpoort Den Oever

  Prachtig en veelzijdig Den Oever
  Den Oever ligt pal aan de Afsluitdijk en grenst aan de Waddenzee en het IJsselmeer. Hierdoor is Den Oever zowel de noordelijke toegang tot Noord-Holland als een poort naar de Waddenzee. Om dit unieke gebied meer bekendheid te geven hebben we besloten om het gebied, samen met de betrokken partijen, aantrekkelijker te maken. Dit doen we onder de naam ‘Waddenpoort Den Oever’. Kijk voor meer informatie op www.waddenpoortdenoever.nl.

  De Nieuwe Afsluitdijk

  Het Waddenbelevingspunt maakt deel uit van De Nieuwe Afsluitdijk. De Nieuwe Afsluitdijk is een samenwerking van de provincies Noord-Holland, Fryslân en de gemeenten Hollands Kroon, Súdwest-Fryslân en Harlingen. Samen werken ze aan een vernieuwde dijk op het gebied van duurzame energie, natuur, recreatie en toerisme. Zie: www.deafsluitdijk.nl.


  waddenbelevingspunt fotograaf Chris Lansink
  Waddenbelevingspunt: fotograaf Chris Lansink.
  Het Waddenbelevingspunt Den Oever; eyecatcher in wad & natuur. Officieel geopend op 23 mei. Video gemaakt door Chris van der Heijden van Vogelbescherming Nederland.

  8 reacties :

  Anoniem zei

  Het was ook een gezellig moment voor mensen in een rolstoel. O nee, die kunnen er niet komen.

  Sam Kooy zei

  Dáár zeehonden. Hoe kom je erbij. Nee, dan moet je verder het wad op. Véél verder zelfs. Een schor ? Welnee gewoon een voetbalveld dat eindelijk eens gemaaid zou moeten worden. Eén grote nutteloze en schandalige geldsmijterij van de terugkerende Meskers en maatje Kerstens.

  Anoniem zei

  De vraag is nu hoeveel Knevel Architecten en bouwer KWS/VSF hebben bijgedragen aan het pensioen van Meskers en kornuiten of moeten we geloven dat een dergelijke geldverspilling uit idealisme is gedaan?

  Anoniem zei

  Persbericht? Zie het meer als amateuristische in elkaar geknutselde propaganda, die boordevol onwaarheden staat. En vooral borstklopperij richting instanties die met publieke gelden gefinancierd worden. Netwerkjes van ego's die leven van afdrachten van hard werkende mensen.

  Anoniem zei

  Wat ze vergeten zijn om erin te zetten is hoe verschrikkelijk blij de inwoners van HK zijn met dit ding. Hoe fijn ze het vinden dat hier wel geld voor is en voor dingen die zij graag zouden willen niet.

  Anoniem zei

  Sam Kooy kijkt maar uit, straks sluiten ze je op vanwege "Oppositional Defiance Disorder", dat geld trouwens voor iedereen die zelf nadenkt, onderzoek doet en zich daarover kritisch uit tegen "autoriteiten": https://www.wanttoknow.nl/inspiratie/arend-zeevat/de-bezetting-van-de-maan-mars-en-het-alu-syndroom/

  Sam Kooy zei

  Anoniem. Ze gaan hun gang maar. Vrijheid van mening in dit land toch ? Of m.u.v. Hollandskroon. Yes ! Alle waarheden zouden nog véél meer boven water moeten komen over dit complexe stelletje schofterige geldverkwisters uit mijn en óók jouw portemonnaie. Of presenteer ík hier soms een leugen ? Overigens: waarschuw mij als dit Russische toestanden gaan worden ?

  Anoniem zei

  In Engeland werd Journalist Tommy Robbinson onlangs al voor een jaar opgesloten omdat hij onderzoek deed naar het grote aantal verkrachtingszaken door moslims in Leeds en dat mag dus niet want kwetsend voor????? de moslims, niet voor de slachtoffers. Dus zo diep is de westerse democratie en vrijheid van meningsuiting al gezonken. Dat gaat in Nederland en de rest van de EU ook gebeuren in opdracht van dronkenlap Juncker van de EU, samen met zijn Nederlandse maatje in het kwaad Timmermans. Het is ongelooflijk hoe diep zogenaamd beschaafde mensen kunnen zinken, Rutte is er een sprekend voorbeeld van.

  Een reactie posten