Burgemeester mag drugspand eerder sluiten

Datum:
 • donderdag 24 mei 2018
 • in
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - De gemeente Hollands Kroon sluit zich aan bij de overige gemeenten in de Noordkop voor de uitvoering het zogenoemde Damoclesbeleid 2018, dat zijn aangescherpte beleidsregels gebaseerd op de Opiumwet.
  24-5-2018

  De wet geeft de burgemeester de bevoegdheid om drugspanden te sluiten. De gemeenten Schagen, Den Helder, Texel en de meeste andere gemeenten in Noord- Holland Noord hadden hierover al afspraken gemaakt met de Politie Noord-Holland Noord en het arrondissementsparket Noord-Holland van het Openbaar Ministerie. Hollands Kroon, Langedijk, Heerhugowaard en Koggenland sluiten zich hier nu bij aan, waardoor er overal in Noord-Holland Noord op dezelfde wijze wordt opgetreden bij drugshandel.

  De burgemeester kan nu al een woning of ander pand sluiten als er meer dan de gedoogde gebruikershoeveelheid aan drugs wordt aangetroffen. Dat is voor harddrugs als cocaine en heroine een halve gram en voor softdrugs als wiet en hasj maximaal vijf gram. 

  Noorhollands Dagblad  1 reacties :

  Sam Kooy zei

  Ik meende te weten dat er wél mag worden verkocht maar niet mag worden ingekocht. Mocht deze (conn)clusie juist zijn - want de politiek volgende snap ik het niet meer - dan acht iki deze burgemeesters ook niets meer dan een stel kwakzalvers van de eerste orde.

  Een reactie posten