Wethouderschap Meskers bij VVD is nog niet zeker

Datum:
 • dinsdag 17 april 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna -De terugkeer van VVD'er Theo Meskers uit Breezand als wethouder in Hollands Kroon staat allerminst vast.
  Martijn Gijsbertsen 17-4-2018

  Dat stelt Wieringer VVD-partijvoorzitter André Lont in reactie op vragen van deze krant.

   ,,De kans is aanwezig, het hangt volledig van de onderhandelingen met de beoogde coalitiepartners af", aldus Lont. ,,Bovendien staan er meer mensen binnen de VVD voor het wethouderschap open. Wie dat zijn, wil hij niet prijsgeven.

  Meskers heeft zich tijdens de campagne voor de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen nadrukkelijk als VVD-wethouderskandidaat geprofileerd. Dit terwijl hij eerder aftrad  na een miljoenenoverschrijding bij de verbouwing van twee gemeentehuizen in Anna Paulowna.

  De twee huidige demissionaire wethouders in Hollands Kroon, Mary van Gent uit Anna Paulowna (Senioren Hollands Kroon/SHK) en Theo Groot uit Wieringerwerf (CDA), zijn door hun partijen naar voren geschoven als onbetwiste kandidaat-wethouders in de nieuwe coalitie. Zo bevestigen Veldtemer SHK-fractievoorzitter Jip Pankras en CDA- partijvoorzitter Peter Ruijter uit Slootdorp desgevraagd.

   De VVD (vijf zetels) is net als het CDA (ook vijf zetels) door SHK (zeven zetels) uitgenodigd om een coalitie-akkoord te smeden. SHK- voorman Pankras hoopt dat deze klus uiterlijk voor medio mei is geklaard.

   ,,Komende week voeren we de eerste verdiepende gesprekken. Daarbij komen wat mij betreft naast dé hoofdlijnen uit de programma's van de drie beoogde coalitiepartijen ook wensen geuit door andere partijen serieus op tafel te liggen."

  Pankras noemt de politieke verschillen tussen de programma's van SHK, CDA en VVD 'op het eerste gezicht niet onoverbrugbaar'.

  Noordhollands Dagblad
  8 reacties :

  Theo Moras zei

  Wel een "slimme" manier bedacht door VVD-partijvoorzitter André Lont en informateur Jip Pankras van Senioren Hollands Kroon om de inwoners van Hollands Kroon zand in hun ogen te strooien. Een goede verstaander heeft genoeg aan een half woord, en begrijpt ook zeker dat @TheoMeskers namens de VVD gewoon weer wethouder in deze coalitie zal worden.

  Dekker zei

  Waarom zou Meskers niet terug mogen keren als wethouder? Het is in Hollands Kroon toch al een chaos en een beetje meer of minder maakt niet meer uit, failliet gaan doen we toch wel.
  Wethouder Groot, minstens zo erg als Meskers, alleen een stuk slimmer, is net zo'n figuur als Meskers en die kan ongestoord weer plaats nemen als wethouder met alle gevolgen van dien.
  De Senioren toveren wel weer een idioot uit de hoge hoed dus het blijft zoals het was, een stel idioten die ons een oor aannaaien.

  Anoniem zei

  Privé had Meskers al problemen met schuldeisers, maar dat is voor de VVD geen beletsel hem voor te dragen als wethouder. Bij tekorten wordt er weer een aantal miljoenen geleend en de burgers draaien daar voor op.
  We leven in het jaar 2018 en het is nog erger als in de middeleeuwen met de horigen, dat zijn de burgers dus nu geworden.

  Anoniem zei

  De VVD ziet misschien eindelijk dat Meskers niet terug KAN komen na alles wat er is gebeurd. Hij werd door de raad direct al niet meer serieus genomen toen hij als raadslid weer in de raad kwam.
  Maar natuurlijk ook is hij niet geloofwaardig meer als hij wethouder weer wordt als hij Hollands Kroon vertegenwoordigt.

  Kapitein Rob zei

  Eerst moet zeker gesteld worden dat Meskers elders een dik betaald gesubsidieerd baantje krijgt; lukt dat niet dan krijgen we hem terug - schijt aan de burgers!

  Anoniem zei

  Het draait allemaal om fatsoen en daarmee is de VVD niet al te ruim bedeeld. Als Meskers toch wethouder wordt, dan worden CDA en SHK daardoor ook onfatsoenlijker. Dat zou niet zo slim van hen zijn.

  Anoniem zei

  Het is een zootje hypocriete opportunistische belangenbehartigers; geen gemeenteraad maar een gemeenteverraad.

  Anoniem zei

  Als Theo Meskers terugkeert zal er een actie op worden gestart om massaal de machtigingen in te trekken voor financiële bijdragen aan de gemeente Hollands Kroon. Eens kijken wat er gebeurd als er duizenden machtigingen worden ingetrokken die op volledige juridische ondersteuning kunnen rekenen qua aanpak. Meskers heeft bewezen niet capabel te zijn en er zijn onder zijn verantwoordelijkheid vele miljoenen weggespoeld opgebracht door de inwoners van Hollands Kroon. Laat de revolutie dan maar in Hollands Kroon beginnen om de politiek normen en waarden bij te brengen dat je met andersmans centen zuiver en integer dient om te gaan, wat de afgelopen jaren met geflopte projecten zoals de kooyhaven en de verbouw van het gemeentehuis niet is gebeurd.

  Een reactie posten