Gemeentebelangen BES wil Westerkamp

Datum:
 • donderdag 26 april 2018
 • in
 • Categorie:
 • Bergen - Gemeentebelangen BES schuift Frits Westerkamp naar voren als de wethouder-kandidaat van deze partij voor Bergen.
  Matthie Bergman 25-4-2018
  De keus viel op hem omdat hij een groot voorstander is van vernieuwing van de lokale democratie en omdat hij ruime bestuurlijke ervaring heeft.
  Westerkamp was voorheen wethouder in de gemeenten Langedijk en Hollands Kroon. Met name in die laatste gemeente heeft hij veel ervaring opgedaan met verbetering van de lokale democratie, één van de speerpunten van Gemeentebelangen BES.
  Westerkamp ziet Bergen als een echte uitdaging: ,,Het is een mooie gemeente, maar wel één met veel gedoe. Bovendien is Bergen onder meer bestuurlijk en ambtelijk nog vrij traditioneel.’’
  Hij ziet kansen voor vernieuwing zoals die bijvoorbeeld in Hollands Kroon is doorgevoerd: ,,Daar zijn college en ambtenaren nu vooral dienstbaar aan de samenleving. Ze kijken nu vooral wat wel kan en zeggen vooral niet gelijk nee omdat iets niet in een bestemmingsplan past. Daardoor krijg je ook een positief samenspel met de inwoners en juist dat trekt me zeer.’’
  In het sollicitatiegesprek dat Westerkamp gisteren met een commissie van Gemeentebelangen had, bleek hem dat deze partij daar ook voor staat.
  De kandidaat-wethouder is redelijk bekend met de situatie in Bergen en noemt die zeker moeilijk. ,,Daarnaast echter kan het ook zeker een voordeel zijn voor Bergen een wethouder van buiten te krijgen, die daardoor meer onbevangen en minder belast tegenover langer lopende onderwerpen staat.’’
  Noordhollands Dagblad  8 reacties :

  Sam Kooy zei

  Wetsterkamp vóór democratie ????????????????????? Het was een van de eerste ratten die de zwembaden en wat al meer zij, wilde - na van Dijk - opheffen ten koste van een wedstrijdbad in Anna Paulowna ! En - belanrijker - te koste van de bevolking. Alles: eigen (parij en eigen-) belang. Een rat blijft een rat tenzij hij wordt geelimineerd in zijn functie !

  Anoniem zei

  Heeft Westerkamp de lokale democratie in Hollands Kroon verbeterd? Hoe dan? Niets van gemerkt. Deze man heeft helemaal niets gedaan en niets bereikt, behalve dan teveel geld uitgeven aan het gemeentehuis en de raad daarover niet inlichten. Ook Langedijk was blij dat hij vertrok. Ongelooflijk dat er nu weer een gemeente is die in zijn loze praatjes trapt.

  Anoniem zei

  Westerkamp heeft zijn partij LADA van 6 naar een zetel gebracht. Een waarschuwing voor BES!!!!!

  Ervaring op gedaan met verbetering van de lokale democratie?

  Vernieuwing zoals die bijvoorbeeld in Hollands Kroon is doorgevoerd?
  De vernieuwers wisten niet hoe snel ze vertrekken moesten. Een chaos.

  Niet handhaven en willekeur. De burger is de dupe.

  Bergen bedenk heel goed wat je doet.....

  Anoniem zei

  Fijn dat hij een nieuwe baan heeft. Dan hoeft Hollands Kroon niet meer voor zijn wachtgeld op te draaien. Deze leeghoofdige nietsnut heeft ons al genoeg gekost. Zou het toch niet aardiger zijn om Bergen te waarschuwen voor deze dreigende miskleun?

  Anoniem zei

  Je zou haast zeggen dat er een complot gaande is; een mol in BES krijgt het voor elkaar Westerkamp als wethouder voor te dragen zodat te verwachten is dat de partij BES, net als Lada, over 4 jaar van het toneel verdwenen is.

  Anoniem zei

  Westerkamp heeft als gezicht van LADA er mede voor gezorgd, dat LADA van 6 naar een zetel is gegaan,
  BES vergeet niet wat voor drama dat voor LADA is.

  Anoniem zei

  Bergen, bezint voor ge begint. Het is nog niet te laat.

  Anoniem zei

  Heeft Bergen hetzelfde IQ als Hollands Kroon dan zullen zij (BES) hetzelfde lot ondergaan.

  Een reactie posten