Bijzondere strandjutters gezocht voor Expeditie Juttersgeluk in Hollands Kroon

Datum:
 • maandag 30 april 2018
 • in
 • Categorie: ,

 • Bijzondere strandjutters gezocht op woensdag 23 mei aan de Waddendijk in Oosterland
  30-4-2018

  Persbericht
  Expeditie Juttersgeluk
  Bijzondere strandjutters gezocht op woensdag 23 mei aan de Waddendijk in Oosterland

  Van 16 tot en met 31 mei gaat de Expeditie Juttersgeluk alle Noordzeestranden schoonmaken samen met mensen voor wie een gewone baan niet zo gewoon is en jij kan daarbij helpen! Op woensdagmiddag 23 mei komen we langs in gemeente Hollands Kroon.

  Van 14.00-16.00 uur kun je dan gratis deelnemen aan de etappe. Je wordt ontvangen met koffie en taart aan de Waddendijk in Oosterland waar wethouder Mary van Gent je welkom heet. Juttersgeluk legt uit hoe je afval op het wad herkent en hoe je het veilig opraapt. Daarna start de etappe van ongeveer een uur: een ware ontdekkingstocht. Het afval wordt door de jutters meegenomen zodat er een schone dijk achterblijft.

  Aanmelden
  Meld je individueel of met je groep aan via http://www.juttersgeluk.nl/direct-aanmelden/
  Expeditie Juttersgeluk is speciaal voor mensen die (tijdelijk) minder goed meekomen in de maatschappij. Bijvoorbeeld als je van een WLZ of WMO voorziening gebruikmaakt of onder de participatiewet valt. Ook vrijwilligers, mantelzorgers, begeleiders en zorgverleners, zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden! Deelname is gratis, maar je moet zelf voor vervoer naar het startpunt van de etappe zorgen. Geef je snel op want vol is vol!

  Helpen jullie mee voor een schone zee?

  Expeditie Juttersgeluk is een initiatief van Stichting Juttersgeluk in samenwerking met KIMO Nederland/België.

  ----------- EINDE PERSBERICHT -------------  Over Stichting Juttersgeluk
  Stichting Juttersgeluk betrekt mensen die (tijdelijk) minder goed meekomen in de maatschappij bij het strand met verschillende activiteiten. Zo krijgen zij de kans een positieve bijdrage te leveren aan een duurzaam leefmilieu voor zichzelf en voor anderen in het kustgebied van Nederland. Meedoen, op welke wijze dan ook, is daarbij het belangrijkst.
  www.facebook.com/Juttersgeluk
  www.instagram.com/juttersgeluk

  Over KIMO Nederland/België
  KIMO is een vereniging van kust- en kust gerelateerde gemeenten die tot doel heeft om de zeeën en kusten in goede conditie door te geven aan toekomstige generaties. Om dat doel te bereiken initieert KIMO samen met overheden, bedrijven en andere organisaties projecten en vertegenwoordigt zij haar leden op nationaal en internationaal niveau.
  www.kimonederlandbelgie.org


  0 reacties :

  Een reactie posten