Gasleiding NAM bepaalt ook vaardiepte Kooyhaven

Datum:
 • vrijdag 9 maart 2018
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Breezand- De gasleiding van de NAM die op de bodem van het kanaal ligt en naar de fabriek op Oostoever leidt, is mede bepalend voor de vaardiepte naar Kooyhaven.

  Arie Booy 9-3-2018  Dat melden raadsleden van Hollands Kroon en Den Helder die in 2006 over de aanleg van de insteekhaven beraadslaagden. Een van hen is Hans Baltus uit Anna Paulowna. "Ik lees de berichten in de krant over het gedoe rond Kooyhaven met stijgende verbazing", zegt Baltus. "Toen wij in 2006 om het plan tot aanleg niet door te zetten was de transportleiding van de NAM een van de redenen voor dat besluit. Dit decennium is het besluit genomen om Kooyhaven toch aan te leggen. )m dan nu te moeten constateren dat juist de vaardiepte het succes van de insteekhaven en het grote bedrijventerrein in de weg staat, dan vraag je je af: waarom is niets aan dit probleem gedaan?".

  Havenwethouder Edwin Krijns hoopt dat de provincie Noord-Holland uitkomst gaat bieden voor Kooyhaven. Krijns:  Gedeputeerde Post heeft dit onderwerp hoog op haar prioriteitenlijst staan. Afgelopen week is Kooyhaven reeds besproken in het college van Gedeputeerde Staten en dat zal komende week weer het geval zijn."

  Volgens de wethouder is een van de mogelijkheden uitdiepen van het kanaal: "Dat kost echter heel veel geld, dus daar zal een integrale oplossing voor moeten komen."

  Het Kooyhaven debacle zorgt voor rumoer in Provinciale Staten. Er zijn intussen vragen gesteld door D66, VVD en PvdA.

  Noordhollands Dagblad  0 reacties :

  Een reactie posten