Rob Scholte verliest rechtszaak van Den Helder, maar gaat in beroep

Datum:
 • donderdag 1 februari 2018
 • in
 • Categorie:
 • Den Helder - Kunstenaar Rob Scholte moet het beslag op het oude postkantoor in Den Helder opheffen.
  Hedzer Faber 1-2-2018
  Dat heeft de rechtbank in Alkmaar geoordeeld op het door de gemeente Den Helder aangespannen kort geding. Scholte wilde met het beslag voorkomen dat Den Helder het gebouw verkoopt waarin zijn Rob Scholte Museum is gevestigd.
  De gemeente heeft een deal met aannemingsbedrijf Tuin, maar Scholte wil het gebouw zelf hebben en hij vindt er niet fair met hem onderhandeld is. Ze waren het op hoofdlijnen eens en dus was er eigenlijk al een akkoord, redeneert Scholte.
  Die juridische strijd gaat verder, maar in de tussentijd wordt het beslag opgeheven. ,,Uiteraard’’, zegt Scholtes advocaat Benno Friedberg, ,,We eerbiedigen de uitspraak. Maar blijven strijdlustig en zullen appèl instellen, in hoger beroep dus.’’
  Ook waarschuwt hij de gemeente om het gebouw in de tussentijd niet over te dragen. Want mocht Scholte in beroep wel winnen, dan zijn de gevolgen ’voor risico van de gemeente’. De voorzieningenrechter stelde de gemeente in het gelijk omdat ’niet aannemelijk is geworden dat er tussen de gemeente en Scholte een koopovereenkomst is gesloten’.
  De gemeente vindt het jammer dat er een rechter voor nodig was om duidelijkheid in de situatie te scheppen, reageert woordvoerder Remko van de Belt, maar is blij nu verder te kunnen. Volgende week donderdag buigt het hof zich over de vraag of de heer Scholte het pand moet verlaten, zoals de gemeente eist. Bij een eerder geding kreeg Scholte gelijk.
  Noordhollands Dagblad  1 reacties :

  Anoniem zei

  Het gaat in Den Helder hetzelfde als in Hollands Kroon.
  Procederen maar......................................
  Alleen als Rob Scholte dood gaat/is nou, dan moet je die aasgieren allemaal eens zien. Wat een geweldige kunstenaar het was, wat een prachtige dingen hij heeft gemaakt, wat het voor zijn leven heeft betekend om zonder benen te moeten leven.
  Ik vind het een geweldig mens dat die stomme, ongezellige, boerse uithoek van Den Helder opvrolijkt.
  Het is toch wat dat Den Helder met SAIL de treinen laat stoppen in een voorstation van Den Helder in plaats van de treinen te laten stoppen met SAIL op het HOOFDSTATION van de NS waarnaast het museum van Rob Scholte ligt.
  Treiteren maar..............................................
  En die mijnheer Tuin kun je vergelijken met Meskers van de VVD in Hollands Kroon. Allemaal eigenbelang.

  Hup Rob! Ik zie iedere dag JOUW kunst aan MIJN muur.

  Een reactie posten