Laagdrempelige uitleg ‘klimaat’

Datum:
 • woensdag 3 januari 2018
 • in
 • Categorie:
 • Het ‘Europäisches Institut für Klima und Energie’ (EIKE) heeft onlangs een derde, laagdrempelige instructieve video uitgebracht over een aantal aspecten van de klimaatmaterie.

  Het inzichtelijk maken van ingewikkelde wetenschappelijke problemen voor een breed publiek is een vak apart. Vele excellente wetenschappers slagen daar niet in, maar kunnen alleen maar communiceren met collega’s van een gelijk academisch niveau. Voor de meeste mensen is dat niet te volgen.
  Horst-Joachim Lüdecke
  Maar Horst-Joachim Lüdecke, de scenarioschrijver van deze video’s, is er m.i. voortreffelijk in geslaagd deze kloof te dichten.
  In dit deel gaat het onder andere over de verzuring van de oceaan, klimaat in het verleden, het broeikaseffect en klimaatmodellen.
  Ten behoeve van de lezers die het Duits niet dan wel minder machtig zijn, hebben we de video in het Nederlands ondertiteld. Daartoe hebben we een beroep moeten doen op externe deskundigheid. Dat kost geld. We zouden de lezers derhalve willen uitnodigen om royaal de portemonnee te trekken voor de financiering van onze goede werken.
  De drie video’s zijn hier onder elkaar te vinden.
  Dit artikel verscheen het eerst op Climategate.nl. Maak kennis met onze auteurs, en bekijk de filmpjes van climategateTV.
  1 reacties :

  Zorro zei

  Het zou beter zijn de mensen eens uit te leggen hoe bestuurders en belanghebbenden in innige samenwerking er telkenmale in slagen de mensheid te manipuleren zodat op basis van het aangeboren angst-en schuldgevoel de meest absurde maatregelen, zoals in dit geval de windmolenmode, getroffen worden om de mensen te verarmen en aldus nog afhankelijker te maken van dezelfde bestuurders en belanghebbenden.

  Een reactie posten