Toezicht politie op APV hersteld

Datum:
 • zaterdag 30 december 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Agenten in de gemeente Hollands Kroon blijken tot voor kort niet officieel te zijn aangewezen als toezichthouders in het kader van de zogeheten APV (algemene plaatselijke verordening).


  Dat is door burgemeester en wethouders recentelijk gecorrigeerd, waardoor de politie nu ook bevoegd is om toezicht te houden op het naleven van de gemeentelijke regels.

  Of het hiaat gevolgen heeft voor eerder opgelegde boetes in het kader van de APV is onduidelijk.

  Hollands Kroon schrapte eerder zeventig procent van de regels, omdat veel daarvan onnodig of dubbel bleken te bestaan.

  Noordhollands Dagblad

  8 reacties :

  Anoniem zei

  Ha, ha , de politie - een wassen neus organisatie ; maar ach die jongens en meisjes zitten ook vast aan een hypotheek en kunnen verder weinig doen aan de zooi die de politiek voor ze bedenkt en de consequenties ervan voor ze achterlaat.

  Anoniem zei

  "toezicht houden op het naleven van de gemeentelijke regels"?

  Dat gebeurt alleen bij de burgers met een piepkleine overtreding en dan is er nog vaak sprake van volstrekte willekeur.
  een loslopende hond is zo'n verschrikkelijke overtreding die streng gestraft dient te worden. Het vervuilen van de omgeving door bedrijven daarentegen wordt al tientallen jaren met de mantel der liefde bedekt, dan geven gemeente en politie en RUD niet thuis.

  Anoniem zei

  Gaan ze nu handhaven voor modder op de wegen die niet wnordt opgeruimd door de boeren of illegale mestuitrijden of vergif spuiten bij windkracht 4?

  Unknown zei

  Gaan we nu ook alle dorpskernen, die dag en nacht stinken naar slecht gestookte houtrookgifkachels nu ook opschonen? Volgens mij heeft HK hierover nog een paar handhavingsverzoeken liggen en een lopende rechtszaak.Wat kost dat allemaal niet ? Nou ja dat krijg je met incompetente bestuurders die beter hadden kunnen uitblinken als vakkenvuller of als meisjes van de suikerwerkfabriek.

  Anoniem zei

  De politie is de afspiegeling van alles wat er mis is in de huidige maatschappij. Fraude, vriendjespolitiek, onkunde, omkoping en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
  Jammer voor de goedwillende agenten maar die worden ondergesneeuwd door hun meerderen.

  Sam Kooy zei

  Zou het niet beter zijn dat de sterke arm - of wat er van over is - handhaaft tegen de gehele meute aan gemeenteambtenaren ? Uiteraard de overblijvers Nawijn, van Gent en Groot voorop. Met terugwerkende kracht daarbij Meskers en Westerkamp !

  Anoniem zei

  Het is knap stom dat de gemeente dit vergeten was. Ze doen maar wat, schaffen regels af en lappen de rest aan hun laars.
  En Meskers en Westerkamp? Die willen weer terug. Schaamteloos.

  Bakker zei

  De Politie en handhaven?
  Afgelopen Oud en Nieuw is half Petten gesloopt door de lieve jeugd, maar de Politie gaf niet thuis.
  Ook elders werd op Nieuwjaarsdag/avond nog volop vuurwerk afgestoken, soms door kinderen van 10 a 11 jaar.
  Ook dat was geen reden om de bezorgde bewoners te hulp te schieten en op te treden.
  Wat de functie van de Politie tegenwoordig nog is buiten het uitschrijven van bekeuringen is niet helemaal duidelijk, dat blijkt ook wel uit het beleid van Gemeente HK en Politie die eigenlijk helemaal geen beleid hebben, dus ze gaan niet handhaven.
  Het is ook niet vreemd dat de Maatschappij volkomen de weg kwijt is: er wordt niet meer gecontroleerd/opgetreden, er worden geen straffen meer uitgedeeld(de gevangenissen moeten immers sluiten vanwege bezuinigingen) en de ouders van dat soort kinderen weigeren hun kinderen een passende opvoeding te geven, zo raakt de hele maatschappij dus ontwricht. De Overheid faalt, zo ook de opvoeding van kinderen en het resultaat is dat de goedwillende burger de klos is.

  Een reactie posten