Stop de bouw van windmolens op land

Datum:
  • zondag 17 december 2017
  • in
  • Categorie: ,


  • Er is dus geen enkele reden meer om nog windmolens op land te bouwen!

    Burgerinitiatief

    Waarom dit burgerinitiatief




    Volgens de planning van de overheid worden er door heel Nederland windmolens gebouwd. Deze windturbines, die inmiddels hoger zijn dan de Euromast, veroorzaken overlast door laagfrequent geluid, slagschaduw en horizonvervuiling.
    Windenergie op zee is voor de overheid inmiddels goedkoper dan windenergie op land, tot wel 39 procent! Bovendien is er al voldoende ruimte op de Noordzee gereserveerd voor windturbines om alle plannen voor wind op land te kunnen vervangen. Wanneer de overheid de investering in windenergie zou verplaatsen van land naar zee, dan wordt meer groene energie opgewekt!
    Er is dus geen enkele reden meer om nog windmolens op land te bouwen!
    Toch wil de regering doorgaan met het bouwen van vele honderden windturbines.
    Daarom is dit burgerinitiatief gestart om de Tweede Kamer te bewegen de bouw van windmolens op land te stoppen. Voor dit burgerinitiatief zijn 40.000 ondertekeningen nodig.
    Uw steun is dus hard nodig. U vindt de tekst van het burgerinitiatief hier. U kunt dit burgerinitiatief hier ondertekenen.
    De gegevens van de ondertekenaars worden nergens getoond. De gegevens worden alleen gebruikt om het burgerinitiatief in te dienen bij de Commissie voor de Verzoekschriften en Burgerinitiatieven van de Tweede Kamer. Na indiening worden de gegevens vernietigd.
     Stop de bouw van windmolens op land

    0 reacties :

    Een reactie posten