Komt het recht van inspreken eigenlijk nog wel tot z’n recht!

Datum:
 • zondag 24 december 2017
 • in
 • Categorie: , , ,

 • Hollands Kroon - Ellende door niet handhaven in Hollands Kroon (ook al in Anna Paulowna) zal de raad toch eens serieus moeten nemen.
  ________________________________________________________
  INGEZONDEN – CDA Hollands Kroon komt met plan om insprekers bij raadsvergaderingen dwingende regels op te leggen. Inspreken is dus alleen mogelijk om zoete broodjes te bakken en geen ordinaire feiten en fouten op tafel te leggen.
  Onfatsoenlijk gedrag van B&W en andere overheidsdienaren mogen bij het inspreken niet meer door burgers e/o inwoners aan de orde gesteld worden. Ook niet als er door de betreffende personen al jaren naar fatsoenlijke oplossingen en regelingen is gestreefd en door de beleidsbepalers zijn genegeerd waardoor de rechter en advocaten een oordeel vellen.
  Mede een gevolg van een aangenomen motie van het CDA in de vorige raadsvergadering nadat beide wethouders al afgetreden waren en dus zonder verantwoording af te leggen aan de raad en de aanwezigen van het strijd toneel konden vertrekken. Of dit plan eraan toe bijdragen zal dat er door het College en de gemeenteraad op een normale en democratische wijze wordt bestuurd valt echter zeer te betwijfelen.
  En wordt er geen gehoor gegeven aan het dringende verzoek van CvK dhr. Johan Remkes niet lang geleden aan het College is gedaan. Een werkgroep bestuurlijke vernieuwing is dit momenteel aan het onderzoeken maar er is nog niets besloten hoe of dat vormgegeven zal worden.
  Nu werd er ingesproken en de complete raad laat het wederom afweten behalve dhr. Vriend met z’n opmerking en Dorien Sijbenga die een poging waagt maar door de rest van de raad in der hemd wordt gezet.
  Deze mensen wilden ook als mens worden behandeld lieten ze donderdagavond bij het inspreken weten en wat doet de gemeenteraad van Hollands Kroon helemaal niets, geen enkele vraag waarom zij hun gal kwamen spugen bij de raad.
  Nee een werkgroep van de raad gaat met de voorzitter van de raad dhr. Nawijn een ander plan bekokstoven dat ze door kunnen gaan op de weg die nu bewandeld wordt. Na deze lange slepende kwestie beseft ook iedereen heus wel dat een andere aanpak noodzakelijk is.
  Maar is er wel een andere manier of aanpak voor deze 'Zure Gekken' kwestie te bedenken, waarschijnlijk niet alleen de gemeenteraadsleden kunnen en zullen daar zorg voor moeten dragen.
  Zeker gezien de inspanningen die er door deze mensen zelf al zijn verricht in al die jaren, zoals hieronder eerlijk en globaal staat weergegeven is om moedeloos van te worden.
  Deze familie heeft al jaren de politieke partijen van informatie voorzien over hoe zij in Hollands Kroon behandeld worden. Ook op avonden van politieke partijen, compleet voorzien van beschikbare feiten over die zaken. Ze hebben brieven aan de partijen en gemeente gestuurd maar iedereen sluit hun ogen hiervoor.
  Als ze een gesprek met de burgemeester of wethouder aanvragen wordt dat vanaf de beginfase in 2012 al geweigerd en zijn ze door de gemeente ook nooit uitgenodigd. Ondanks dat er een evident privaat rechtelijke belemmeringen aanwezig is over de verleende omgevingsvergunning is de sfeer in de hele woonwijk verziekt,
  Oorzaak, omdat de gemeente ook nog een voorkeurs positie hanteert en nooit wil handhaven, en de buurman zich hierdoor enorm sterk voelt samen met de gemeente. Het is geen buren ruzie maar een verschil van inzicht omdat de gemeente iets voor elkaar wil maken voor één burger wat niet mag
  En daarom kan, mag of moet de raad dit ook aanpakken, ze hebben al verscheidenen rechtszaken gewonnen zelf bij Raad van State.
  Hollands Kroon geeft nu pas na 10 jaar openlijk toe i.v.m. de vonnissen en omdat ze aan de verliezende hand zijn omdat de gemeente ook werkelijk veel fouten heeft gemaakt. Maar ze proberen het nog steeds op een ondemocratisch manier optelossen door o.a. openlijk list en bedrog te plegen voor de rechter, om hun buurman en hun zelf ten onrechte vergunde bouwvergunning alsnog proberen veilig te stellen.
  En waar nu een ambtenaar met de buurman nog een plannetje bedachten om het pand van de buurman op te kopen voor 5 á 6 ton en het gebouw te slopen. Met als gevolg dat de buurt achterblijft een financiële strop maar ook met een enorme geestelijke kater wat de buurman samen met de gemeente hebben veroorzaakt.
  Die mensen gaan voor gerechtigheid en daar kan en behoort gemeenteraad die mensen in bij te staan maar tot nog toe nog steeds niet gebeurd, en probeert meneer Vriend als raadslid zelfs hun reeds bewezen gerechtigheid op een listige manier nog verder onderuit te halen.
  Dat mag en zal de gemeenteraad van Hollands Kroon toch niet laten gebeuren .
  Met vriendelijke doch zeer bedenkelijke groet,
  Theo Moras.

  15 reacties :

  Sam Kooy zei

  Hr Moras, zelf een bedenkelijke groet is dit zooitje niet waard !!!

  Anoniem zei

  Vol blijven houden dat we toch echt, maar dan ook heel echt, in een democratie leven.
  Je zou dat soort met de koppen tegen de muur slaan, te beginnen met de VVD en het CDA, op korte afstand gevolgd door de rest van onze zogenaamde volksvertegenwoordigers.

  Jervin Tonneman zei

  Letterlijk een achterover zakkenvullend nietszeggend zooitje, en die Vriend direct eruit trappen wat een arrogant.

  Anoniem zei

  DE CDA.! DICTATUUR VAN HOLLANDS KROON?

  Dhr. Theo Moras heeft het helemaal bij het goede eind. Schandalig wat hier bij Hollands Kroon dinsdag avond allemaal gebeurde en bijna de gehele gemeente raad er bij zat en keek en hoorde er naar maar reageerde totaal niet. Ik volgde het via de live uitzending en verbaasde mij de uitspraak van Dhr. Vriend van het CDA. Hoe durft die man zo'n uitspraak te doen tegen een noodkreet van de fam. Lombaard die een hele mooie en gerechtvaardigde inspreekbeurt hield en zich zo knap hielde. Als men dit politiek voeren noemt, moet ik aan 1940/1945 denken, daar werden ook zulke maatregelen genomen. Waar is onze democratie in Hollands Kroon gebleven. Inwoners van Hollands Kroon laat je horen, reageer naar de krant in de hoop op geen censuur! En schrijf deze gevolgen op papier bij uw verkiezingen uiting in Maart 2018. De gemeente raad heeft zijn positie helemaal verloren en weggeven aan het College en heeft niets meer te vertellen, dat is duidelijk en Hollands Kroon word enkel geregeerd door B en W. en zelf sturende en willekeurige ambtenaren met alle gevolgen van dien. De resultaten zijn duidelijk gebleken de laatste jaren en lijken zo langzamerhand wel op de dictatuur van Rusland en Turkije.

  Prettig 2018 toegewenst.

  Anoniem zei

  Het CDA begeeft zich op zeer glad ijs!

  Wim Hermans.

  Vrijheid van meningsuiting is een beginsel van de eerste orde, als het gaat om feitelijkheden en rationaliteit. Laster en onwelvoeglijke taal is uitgesloten. Het CDA begeeft zich op zeer glad ijs!

  Anoniem zei

  Hoe die Nazuurwijn ook een burger (die maar 5 minuten krijgt) afkapt in zijn inspreekbeurt. Ongelooflijk dat een burgervader zich zo kan gedragen naar zijn burgers. Weg met deze klootzak.
  Kan Hollands Kroon nog gered worden?
  Niet als het CDA, VVD en de rest blijft zitten.
  Maar het zegt wel iets over de bevolking in Hollands Kroon.
  Het overgrote deel is afhankelijk van de bloementeelt die kanker verspreid. 3 x in de week worden deze bollenpercelen vergiftigd met allerlei soorten insecticide. Mijn motto is: KOOP GEEN SNIJBLOEMEN, Dit ZIJN COMPLETE GIFBOMMEN.
  G I F B O M M E N.
  Als je in september van het jaar in Hollands Kroon komt zie je alleen maar gele, dorre, dode vlaktes. Er is heel veel geld gemoeid met deze praktijken en ja, dit soort lui is aan de macht in Hollands Kroon.

  Anoniem zei

  Had begrepen het ook als ingezonden brief naar het Noord Hollands dagblad gestuurd was om het in de Schager-editie te plaatsen.
  Maar de redactie van deze krant wil of durft niet met deze feiten naar buiten te komen anders had het normaliter toch na zo'n onthullende raadsvergadering in deze regio krant gestaan.
  Of zal hier ook weer wat achter zitten dat het NHDsc. ook bang is van dit gemeente apparaat?

  Bakker zei

  Anoniem, de huidige media doet precies wat de politiek ze opdraagt dus plaatsen ze een dergelijk artikel niet.
  Het Noord Hollands Dagblad is niet anders als Trouw, NRC, Volkskrant, AD en in mindere mate de Telegraaf. Het zijn verspreiders van nep nieuws, onbelangrijk nieuws of ze weigeren belangrijk nieuws te melden. Het ergste is de NPO, die maken het zo bont dat je niet meer dan beperkte verstandelijke vermogens moet hebben om dat propaganda kanaal nog serieus te nemen.

  Anoniem zei

  Niet eens! Direct je politieke lidmaatschap opzeggen!

  Weg stemmen deze kliek en met nieuwe bezems aan het werk. En ook werkelijk aan het werk voor je kiezers! IJzer smeden wanneer het heet is en ze moeten weten wat ze gedaan hebben die zakkenvullers. Dus helemaal niets, alleen maar ziek en bederf zaaien en een socialistische staat van Hollands Kroon aan het maken.

  Anoniem zei

  Je krant opzeggen; Geen Stijl, Stichting JAS etc. etc. etc zijn voldoende. Door Uw lidmaatschap van de leugen- en hetzefabrieken (MSM media,kranten, tv) op te zeggen ontneemt u ze hun bestaansrecht; zelfde geldt voor politieke partijen. Onlangs op een verjaardag ging het over politiek - een redelijk succesvol VVD 'er zei tegen een 'tegenstander', Ja, maar we hebben het toch goed? Toen zei de 'tegenstander': Wie heeft daarvoor gezorgd? De VVD of heb jij dat zelf gedaan?

  Anoniem zei

  Het niet eens! Spuug je gal naar Johan Remkes!

  Reageer dan , maar netjes een mail naar Dhr. J.R.Remkes

  'filletr@noord-holland.nl'

  Anoniem zei


  WANBESTUURDERS ook IN BEZWARENCOMMISSIES ???

  Daarom mag men niet inspreken van het CDA!

  Indien men de gemeente archieven raadpleegt kan vastgesteld worden dat het Dhr. Vriend zelf is geweest, die als hoofd van de afdeling Bouwen, Ruimte en Milieu in 2007 van de toenmalige gemeente Wieringermeer ,de door Hollands Kroon bestempelde burenruzie te Wieringerwerf ,een bouwvergunning met voorwaarden aan Dhr.Bleijerveld heeft verleent. Deze vergunning is niet openbaar gepubliceerd. Ook de eerste verleende vergunning uit 1970 is niet gepubliceerd, waardoor de reeks van vergunningen afgegeven voor een bouwwerk niet voldoen aan de wettelijke eisen. Kortom een illegaal gebouw. Ik kan mij helemaal voorstellen dat Dhr. Vriend het openbaar inspreken van Lombaard , eigenaar Planetenlaan, op alle mogelijke manieren probeert te verbieden om zijn gemaakte beslissing van 2007, die nu ophef veroorzaakt, niet te laten uitkomen. Daar Dhr. Vriend als enigste raadslid een opmerking plaatste over de spreekbeurt komt voor Dhr. Vriend blijkbaar het eigen belang eerder als het algemeen belang.
  Dhr.Vriend wist dus precies en veel eerder als Burgemeester Nawijn wat hier aan de hand was in de Planetenlaan, maar had beter wijselijk zijn mond kunnen houden. Hij was diegene die zijn handtekening plaatste onder een vergunning welke een nooddeur verplichting opleverde voor Dhr. Bleijerveld die uitkomt op het perceel van Lombaard. Een nooddeur verplichting die de aanleiding moest geven om het perceel Planetenlaan 2 openbaar te verklaren of zo nodig te onteigenen. En als je dan ook nog in een bezwaarcommissie zit zoals bovenstaande schrijver zegt, dan kan ik bedenken dat Dhr. Vriend niet zit te wachten op het screenen van zijn integriteit. Het onderwerp waar de spreekbeurt van Lombaard over ging.
  Door nu openlijk bekend te maken problemen te hebben met een spreekbeurt over de manier waarop Hollands Kroon dit probleem op een onorthodoxe manier probeert op te lossen, wil Dhr. Vriend blijkbaar zulke spreekbeurten rigoureus verbieden, waardoor de gemeenteraad spreekbeurten alleen maar toelaatbaar zijn over huis,tuin en keuken gesprekjes. Ofwel zoals Dhr. Moras al schetste, alleen om zoete koekjes te bakken en voor de rest moet elke inwoner zijn mond houden, waardoor de gemeenteraad waarschijnlijk niet mag weten waar het college de inwoners van Hollands Kroon door machtsmisbruik,list en bedrog mee confronteert.
  Dus Lombaard had het in zijn spreekbeurt van 19 december uit ervaring wel degelijk bij het goede eind om alle ambtenaren en de gemeenteraad gelijktijdig te screenen en niet alleen de eed te laten afleggen. Of dat in deze gemeente nog een uitwerking heeft is nog te beraden. Noord Hollands Dagblad bestede in week 52 daar ook al uitgebreid aandacht aan over dit probleem.
  Mogelijk kan iemand de commissaris van Noord Holland. Dhr. J.Remkes een de tip geven om van Hollands Kroon weer gezonde en eerlijke gemeente te maken.

  Anoniem zei

  Opmerking van Criticaster Theo Moras is volledig terecht.
  Even een reactie op Theo Moras van 3 Januari “ Keek op Week 52 ” met handelen van ambtenaren?
  Het blijkt terecht te zijn, net zoals er heel veel mensen en kiezers zijn die de opmerking van Moras op 24 december op JAS en andere media volledig kunnen delen en blijkbaar wel voor 200 % achter zijn mening staan. Dus Dhr. Moras heeft alles oprecht en duidelijk omschreven en hoeft zich totaal niet aangesproken of geïntimideerd te voelen en hem heel dapper vinden om op te komen voor zijn medemensen net zoals JAS en dat zonder politieke voorkeur. En om met Sjaak Vriend (CDA) of de meeste andere partijleden daar over te gaan praten heeft blijkbaar geen zin meer, want dat station is blijkbaar allang gepasseerd en hopen dat Theo en de slachtoffers hun droom in 2018 zien uitkomen. Maar dat er op korte termijn wat gebeuren moet, is wel zeker gezien de reacties in Hollands Kroon en absoluut geen Fake News is zoals mevr. Vlaming van CDA. suggereert.


  Anoniem zei

  Zure NaWijn scheld insprekers uit voor “zure gekken”, maar die zelfde getroffen insprekers mogen op een humane manier niet inspreken.

  In wat voor bananen gemeente Hollands Kroon leven we zo langzamerhand wel niet. Het moet toch niet gekke worden.
  CDA fractie lid Dhr.Vriend vind het nog niet erg genoeg wat deze insprekers verleden jaar hebben moeten doorstaan en heeft er totaal geen luisterend oor voor over. Laat staan dat hij in de toekomst wat aan deze gemeente wanorde gaat doen. Laat de voorzitter van deze gemeenteraadsclub gewoon ongestraft rondlopen voor zijn uitlatingen, en probeert nu alle inwoners hun het recht van inspreken ook nog te ontnemen en dat uit overtuiging van wat het CDA uitstraalt. Meneer Vriend u bent mijn vriend niet meer en moet u schamen en zeg meteen mijn lidmaatschap op !

  Anoniem zei

  Grove schending van mensenrechten die meneer Vriend voorstelt. Is dat de ware aard van het CDA, een totalitair regime in Hollands Kroon? Meneer Vriend is er zeker niet van op de hoogte dat de overheid volledig geprivatiseerd is. Eens kijken welke mogelijkheden er zijn om meneer Vriend in het strafrecht te vervolgen voor het schenden van zowel de universele rechten van de mens als de Europese rechten van de mens. https://mensenrechten.nl/wat-zijn-mensenrechten/mensenrechten-op-een-rij

  Een reactie posten