Hulp voor glasvezelnet

Datum:
 • zaterdag 11 november 2017
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - Bedrijf  FiberFlevo staat coöperatie Breedband Hollands Kroon bij.
  Mike Deutekom 11-11-2017

  De coöperatie Breedband Hollands Kroon praat met FiberFlevo over de aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied van de gemeente Hollands Kroon. Begin december wordt duidelijk of beide partijen samen gaan optrekken.

  FiberFlevo heeft in de gemeente Noordoostpolder uitgevoerd wat de coöperatie Breedband Hollands Kroon hier wil proberen: het aanleggen van een vaste breedband internetverbinding in het buitengebied. Uiteindelijk lukte het daar ook niet om de beoogde zestig procent aan aanmeldingen binnen te halen, maar FiberFlevo wist met garantstelling van de provincie Flevoland het afgelopen jaar toch het glasvezelnetwerk aan te leggen.  De eerste huisaansluiting in het buitengebied van de Noordoostpolder werd afgelopen juni actief.

  FiberFlevo heeft zich nu gemeld bij de gemeente Hollands Kroon om netwerk aan te leggen, iets waar de coöperatie Breedband Hollands  Kroon sinds 2014 al aan werkt. Dat  biedt kansen, denkt het college van burgemeester en wethouders van Hollands Kroon.
  ________________________________________

  Poging herhaling van aanpak in Noordoostpolder

  _______________________________________

  In een memo aan de gemeenteraad stelt B en W dat beide partijen even tijd moeten krijgen om te kijken of een samenwerking haalbaar is. De coöperatie, zo redeneert het college, heeft immers de afgelopen jaren al  flink wat aanmeldingen verzameld, iets waarmee FiberFlevo nog moet beginnen. Daar tegenover staat dat het de Flevolanders al daadwerkelijk gelukt is om een glasvezelnetwerk aan te leggen, zonder financiële overheidssteun, aldus B en W.

  Als beide partijen de krachten bundelen, is dat volgens het college voor iedereen het beste en goedkoopste. Volgens mededirecteur Alexander op de Weegh van de coöperatie komt  er eind deze maand meer duidelijkheid over de kans van slagen van de samenwerking.

  Op de Weegh: "Dan weten we of we verder gaan met FiberFlevo of alleen met onze huidige combinatie met Kabeltex. Verder kan en wil ik er op dit moment niet over zeggen om de onderhandelingen niet te verstoren."

  Directeur Jan Voesten van FiberFlevo sluit zich bij dat standpunt aan. "In december weten we meer. Het is nog te fragiel om er wat over te vertellen. "

  Een complicerende factor bij de samenwerking kan zijn dat FiberFlevo naast het buitengebied van Hollands Kroon ook het buitengebied van de gemeente Medemblik wil aansluiten op het aan te leggen netwerk. Door de extra potentiële aansluitingen kan het project financieel uit.

  Noordhollands Dagblad

  3 reacties :

  Anoniem zei

  Het lijkt er op dat koste wat kost Coöperatie Breedband Hollands Kroon (directeur Op de Weegh(VVD))er bij betrokken MOET worden.

  Anoniem zei

  Op de Weegh is net zo'n onbetrouwbaar baasje als de rest van de VVD'ers, dus beste inwoners van Hollands Kroon maak uw borst maar vast nat want het gaat de burgers weer heel veel geld kosten om het baantje van Op de Weegh veilig te stellen.
  Meskers heeft het hazen pad nog niet gekozen of opvolger Op de Weegh staat al weer te trappelen van ongeduld om ons pootje te lichten.

  h.oldeboom zei

  Ja, de VVD heeft zijn vrijheidslievende aspect geheel verloren en gaat alleen nog voor het grotere en heel grote geld (vanaf €5.000.000 t/m 9 nullen en hoger). Wat hebben wij bij die roversbende nog te zoeken? NIETS!

  Een reactie posten