Hardere actie tegen stank HVC dreigt

Datum:
 • dinsdag 7 november 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Middenmeer - 

  Ed Dekker

  Het comité 'Weg met de stank' geeft afvalbedrijf HVC de tijd tot eind maart.  Als de stortplaats in Middenmeer dan nog steeds ernstige stankoverlast veroorzaakt, volgt een blokkade van de 'stort' aan de  Koggenrandweg. Dit kondigt Siem Zeilemaker van het actiecomité aan.

  Zeilemaker: "Wij schakelen over op hardere actie als de komende  handtekeningenactie te weinig effect heeft. Er moet echt wat gebeuren, zo kan het niet langer".

  Het comité rekent op zeker duizend handtekeningen. Lijsten zijn vanaf komende vrijdagavond beschikbaar in  café Brakeboer aan de Oosterhaven in Medemblik.  Ingevulde lijsten kunnen worden ingeleverd tot uiterlijk vrijdagavond 24 november. De handtekeningen worden kort daarna overhandigd aan PvdA-gedeputeerde Adnan Tekin van Milieu.

  Het actiecomité bestaat uit Margreet Schermer, Paul Rietmeijer en Siem Zeilemaker, allen uit Medemblik.  Veel klachten over stankoverlast komen uit de stad. ,,Wij roepen Medemblikkers op om  in hun eigen buurtje  op te halen. Ook hopen wij op actiebereidheid in  Opperdoes, Twisk en Onderdijk. Ook daar wordt geklaagd over stank."

  _____________________________________________

  Blokkade als handtekeningen niet helpen
  ______________________________

  Een groep vrijwilligers van de Bonifatius kerk in Medemblik is bereid te assisteren met handtekeningen ophalen. Een van hen is Ton Bakker 965). "Zeker 25 personen  willen zich inzetten. Vooral de laatste tijd is de stank soms onverdraaglijk.

  Op Facebook krijgt de handtekeningenactie opvallend veel bijval. Een greep uit de reacties. Wilma Schenk: 'Ben het behoorlijk zat, die vieze, nare lucht'. Cecilia Klaassen: 'Het wordt steeds erger'. Tiny van Schuppen: 'Vreselijk die stank. Extra balen als je net je was buiten hebt hangen'. Rene Louwes: 'Het is alsof je in de gft-bakdzít'. Cees Bloedjes: 'Ben ik daarvoor teruggekomen na dertig jaar, om in de stank te zitten'. Anja Tensen: 'Het is soms niet te harden'. Marianne van Beusekom: 'Het ruikt naar bedorven melk'.

  HVC heeft een onderzoek aangekondigd. Het comité wil niet wachten op de uitkomst. Margreet Schermer: ,,Ik ben er al zeven jaar mee bezig, het geduld raakt op."

  Noordhollands Dagblad
  0 reacties :

  Een reactie posten