Veel kritiek raad op wethouder

Datum:
 • donderdag 5 oktober 2017
 • in
 • Categorie: , , ,

 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - Wethouder Theo Meskers (financiën) heeft naar aanleiding van de bestuursrapportage van de gemeente Hollands Kroon felle kritiek gekregen van zowel de oppositie- als coalitiepartijen.

  Mike Deutekom  Een 'motie van treurnis' van de gezamenlijke oppositiepartijen haalde het niet. Meskers heeft beterschap beloofd.

                                                       
                                                 Wethouder Meskers (VVD)

  Vrijwel de gehele gemeenteraad van Hollands Kroon heeft zorgen over de financiële situatie van de gemeente en herhaalde budgetoverschrijdingen op bijvoorbeeld een post als ICT.

  Ook is er wrevel bij fracties over de communicatie van het college met de gemeenteraad. Vaak wordt de raad pas ingelicht als budgetoverschrijdingen al hebben plaatsgevonden, zo luidt het verwijt, terwijl de raad juist een eventueel extra budget moet mandateren.

  Treurnis 

  Reden voor de ChristenUnie, PvdA, GroenLinks, D66, Progressief Hollands Kroon en Onafhankelijk Hollands Kroon om dinsdagavond bij de behandeling van de bestuursrapportage met een 'motie van treurnis' te komen.

  ,,Als je de teksten van de afgelopen jaarrekening naast elkaar legt, lijkt het college niet te hebben geleerd van opmerkingen van onder meer de accountant. Wel wordt er hoog van de toren geblazen dat het allemaal zo goed gaat, maar er is juist nog veel mis. Wat meer realisme zou prioriteit moeten hebben bij de wethouder en het college", zegt ChristenUnie-fractievoorzitter Johan Paul de Groot namens de indieners van de motie.

  "De raad wordt regelmatig te laat geïnformeerd, overschrijdingen komen te vaak voor en zijn veel te hoog. We willen transparant en eerlijk geïnformeerd worden. We bespeuren een laconieke houding en vragen ons af of het college de ernst van de situatie wel beseft."

  Volgens De Groot was een motie van afkeuring een te zwaar middel, maar wilde de oppositie duidelijk laten weten de gang van zaken te betreuren. ,,Vandaar deze motie."

  Vacatures 

  Meskers stelt dat inderdaad niet alles binnen de gemeentelijke organisatie loopt zoals het college dat graag zou zien. Hij wijt dat onder meer aan de personele bezetting bij Hollands Kroon, dat nog een aantal vacatures open heeft staan. ,,Wat betreft de overschrijding op het ICT- budget, daar is het college ook uitermate ongelukkig over. We willen dat in 2018 onderbrengen in een bestuursopdracht om niet langer te pionieren maar trendvolgend te worden op dat gebied."

  De wethouder is wel van mening dat de organisatie op de goede weg is. Het college heeft het plan 'Balans 2018 opgesteld om de organisatie in meer in balans te krijgen. Dat is in september gepresenteerd aan de raad. Meskers verwacht bij de tussentijdse bestuursrapportage in 2019 daar de vruchten van te kunnen laten zien.

  Noordhollands Dagblad  7 reacties :

  Bakker zei

  Hoe kan Meskers beterschap beloven als de man gespeend is van welke kwaliteit dan ook.
  Dat de coalitie partijen deze windbuil geloven is meer wensdenken dan realiteit, de overige partijen hebben meer realiteitszin. Meskers kan gewoon niet beter, het is een bestuurlijke onbenul die de wind mee heeft via de VVD. Diezelfde VVD houdt Meskers tot in den treure de hand boven het hoofd, het VVD zooitje wordt er immers zelf beter van.

  Sam Kooy zei

  In navolging op het commentaar van de heer Bakker: .....en dat is de reden dat Meskers steeds weer om de hete brij heen draait en er uiteindelijk met een grote mond en de steun van zijn vriendjes VVD, CDA en SHK er weer uit komt !

  Anoniem zei

  Kopie van aartsleugenaar en bedrieger Rutte. Zo worden ze tegenwoordig opgevoed bij de voormalige liberale dievenpartij VVD. Op zulk gajes stem je toch niet? VVD is alleen geschikt voor boeren en ander grootkapitaal bezitters.

  Anoniem zei

  Zou je dat achterlijke wijf van der Horst niet naar huis sturen? Ze is met vrindje Nawijn uit Heemskerk meegekomen en is directeur reorganisatie ambtenarenapparaat en veroorzaker van de zelfsturende teams chaos.

  Anoniem zei

  Mevrouw Van der Horst werkt al een hele tijd niet meer in HK. Werkt nu in Alkmaar.

  Anoniem zei

  Kan ze daar een kweekvijver voor rampen beginnen. Overigens dank u wel Anoniem 2 - weet U misschien waarom ze niet meer in HK werkt?

  Anoniem zei

  Valt haar inbreng dan ook onder werken, nou dan hebben ze nu in Alkmaar een hele goeie kracht met een comfortabel salaris die ze opstrijkt met haar weergaloze soms zelfs waanzin-wekkende ideeën.

  Een reactie posten