Veel bedden nodig voor flexwerkers

Datum:
 • zaterdag 7 oktober 2017
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon - Wieringerwerf - Acute behoefte aan logiesaccommodaties - 1200 tot 1400 plekken  -  In Noordkop  -  Onderzoek bouwadviesbureau 
  Martijn Gijsbertsen

  In de Kop van Noord-Holland bestaat acuut behoefte aan woonlocaties voor tussen de 1200 en 1400 tijdelijke buitenlandse werknemers.

  Dat blijkt uit een inventarisatie in de gemeenten Hollands Kroon, Schagen, Den Helder en Heerhugowaard door Rotteveel M4, een bureau voor bouwmanagement en vastgoedadvies in Alkmaar.

  Gespecialiseerd 

  Bureau Rotteveel is gespecialiseerd in de ontwikkeling van zogeheten woonflexplekken voor arbeidsmigranten.

  ,,Wij hebben dit onderzoek op eigen initiatief opgepakt, om in beeld te krijgen hoe het zit", aldus directeur Bert Rotteveel.
  _______________________________________

  Vastgoeddirecteur luidt de noodklok met inventarisatie 
  ________________________________________

   ,,In West-Friesland is de behoefte nog vele malen groter en zijn enkele duizenden woonplekken nodig", stelt hij.

  In de glastuinbouw, op bedrijventerrein Agriport A7 in Middenmeer, Alton in Heerhugowaard en Het Grootslag bij Wervershoof/Andijk, zijn vele seizoenskrachten uit Midden- en Oost-Europa werkzaam.

  Rotteveel is onder meer betrokken bij de totstandkoming van logiesaccommodaties in Wieringerwerf, Schagen, Limmen en Heerhugowaard.

  De inventarisatie staat los van het (grootschaliger) onderzoek naar het aantal huidige en benodigde logiesaccommodaties voor arbeidsmigranten, hun woonwensen en het verwachte aantal bedden de komende tien jaar.

  Opdrachten

  Dat wordt in opdracht van de provincie, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord plus de ge- meenten Hollands Kroon, Schagen, Den Helder, Texel en Opmeer door bureau ConclusR verricht in de Kop van Noord-Holland en West-Friesland. De uitkomsten worden in december verwacht.

  Doel is nieuwe cijfers boven tafel te krijgen en in kaart te brengen waar de schoen knelt. Het blijkt dat bedrijven soms geen opdrachten aannemen, zoals eerder bericht, omdat ze door gebrek aan woonruimte onvoldoende werknemers hebben.


  NoordhollandsDagblad  0 reacties :

  Een reactie posten