Besluit over glyfosaat uitgesteld

Datum:
 • zaterdag 7 oktober 2017
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Het besluit over de hernieuwde toelating van onkruidbestrijder glyfosaat is nog niet gevallen.

  Het permanent comité voor planten, dieren, voeding en veevoer (Scopaff) van de Europese Unie heeft nog geen oordeel geveld over de toelating van glyfosaat. Er ligt een voorstel van de Europese Commissie om glyfosaat als werkzame stof in de Europese Unie voor een periode van tien jaar toe te laten.
  In het Scopaff nemen de 28 lidstaten een besluit over het voorstel. Het besluit is vooruitgeschoven naar een volgende bijeenkomst. Later deze maand is er opnieuw een Scopaff-vergadering, maar het is nog niet bekend of de toelating van glyfosaat dan op de agenda komt. De Europese Commissie wil een duidelijke meerderheid voor een beslissing.

  Aangepast voorstel

  Mogelijk wordt een aangepast voorstel gedaan om tegemoet te komen aan bezwaren van sommige lidstaten, al zegt de Europese Commissie vooralsnog vast te houden aan de toelating voor één jaar.
  Frankrijk zou een voorstel hebben gedaan om de verlenging voor een kortere periode dan tien jaar voor te stellen, met daarbij het voornemen om het gebruik van glyfosaat op termijn uit te bannen. Komen de lidstaten er niet uit, dan is het aan de Europese Commissie de knoop door te hakken. Glyfosaat heeft nog een toelating tot eind dit jaar. De laatste geplande Scopaff-vergadering in dit jaar is half december.

  de Boerderij


  1 reacties :

  Johan Zillig zei

  Bij ons in het dorp zegt de gemeente dat GLYFOSAAT (ROUND-UP)bij wet verboden is en nu al het onkruid door middel van branders moet worden verwijdert.Goh, wat kunnen ze hier liegen in ons dorp. Nu blazen een enorme hoeveelheid CO2 en NOx in de lucht door het gebruik van propaan-branders. Of dat GEEN vervuiling is. Mijn vader zaliger heeft altijd beweerd. politiek is een vies en smerig spelletje waar anderen rijk van worden.

  Een reactie posten