Barsingerhorn tegen plan abri

Datum:
 • vrijdag 13 oktober 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon -  Barsingerhorn  - Nagenoeg ieder huishouden in het dorp zette een krabbel.

  Lydia Jasper 12-10-2017

  Omwonenden van de abri aan de Heerenweg in Barsingerhorn hebben 420 handtekeningen ingezameld van mensen die vinden dat het terrein zo moet blijven. Nagenoeg ieder huishouden in het dorp zette een krabbel.
  ,,Een van de eersten die tekende was echter een visser uit Bunschoten’’, aldus omwonende Kees Spaans die vrijdagochtend de handtekeningen overhandigde aan wethouder Theo Groot van Hollands Kroon. ,,Hij komt hier graag heen vanwege de rust die er heerst.’’
  Ontwikkelaar Nesprojecten uit Schagen heeft een plan bedacht voor het terrein naast de abri. Er moeten twee recreatiewoningen komen; de een is een kopie van het voormalig tramstation Lutjewinkel en de ander ziet eruit als een boerenschuur. Het college van Hollands Kroon is positief over dit idee, dat ook een kanosteiger en een openluchtmuseum behelst. Nu is er natuur en dagrecreatie.

  Protest

  Hollands Kroon kwam in deze zaak niet terug op zijn woord, zo liet Groot weten. Hoewel hij de handtekeningen in ontvangst nam, vermeldde hij duidelijk dat dit niet werd gezien als een officieel protest. De mensen moeten schriftelijk bezwaar maken. Dat kan pas als er een vergunning wordt aangevraagd.
  De inwoners van Barsingerhorn begrijpen niet waarom het college zo makkelijk ’ja’ heeft gezegd. Waarom is er niet eerst met hun gesproken? Volgens Spaans heeft de projectontwikkelaar aan hem een bezoek gebracht, maar deed die voorkomen alsof alles al in kannen en kruiken was.

  Eigendom

  De grond is in eigendom van de gemeente. Pas wanneer er gebouwd mag worden, wordt er verkocht. Groot meldde dat bovendien de provincie nog haar goedkeuring moet geven. ,,Wij zien het als een mooie invulling van het terrein. Het is heel jammer dat bijna alle initiatieven op bezwaren stuiten; van windmolens tot winkelcentrum. Niet alles kan blijven zoals het is.’’
  ,,Misschien moet de gemeente eens bedenken waarom er op bijna alles bezwaar wordt gemaakt’’, merkte Ellen Krielen-Bense op. ,,Dit terrein is een geschenk aan de gemeenschap van de gemeente Niedorp geweest. Toen het een beschermd dorpsgezicht werd in 1993. De plek is ontworpen door twee landschapsarchitecten; de abri is herbouwd. De gedachte erachter was om in het klein het verkavelingspatroon van het dorp te laten zien met de smalle kavels en paden.’’
  NoordhollandsDagblad


  1 reacties :

  Sam Kooy zei

  Pas op Barsingerhorners. Die wethouder draait jullie een loer. Hij wil niet met jullie praten aangezien hij aanstuurt op een officiele bekendmaking waartegen wederom officieel bezwaar kan worden gemaakt. Alles zo formeel als het maar kan. Dit betekent dat eigenlijk alles al in kannen en kruiken is tenzij er zwaarwegende zaken tegen het plan worden ingediend. En .......tenzij vervolgens de gemeentelijke Bezwaarschriftencommissie het met jullie eens is. Maar ............ dan moet je wél belanghebbende zijn anders verlies je het feit en heeft Groot zijn zin. En dan nóg kan kunnen BenW het advies van die commissie terzijde schuiven. Zo ligt het en niet anders !!!!!!!!!!!!

  Een reactie posten