Meer subsidiegeld Schagen voor zonnepanelen

Datum:
 • dinsdag 19 september 2017
 • in
 • Categorie: , ,
 • Schagen - De gemeente Schagen gaat de subsidiepot voor inwoners, die zonnepanelen op hun dak willen leggen, flink bijvullen.
  Ronald den Boer
  Eerder was dertigduizend euro beschikbaar gesteld als tegemoetkoming aan bewoners die via NH Zon op Schagen zonnepanelen willen aanschaffen.
  Dit gezamenlijk inkoopproject blijkt een groot succes. Vanuit de gehele gemeente zijn reeds vijfhonderd aanvragen ontvangen voor totaal 5500 zonnepanelen. De eerste 35 plaatsingen staan ingepland.
  Het succes betekent ook dat de subsidiepot - de gemeente Schagen draagt 15% bij, tot een maximum van 750 euro - wel heel rap leeg dreigt te raken.
  Daarom hebben burgemeester en wethouders besloten zeventigduizend euro bij te storten, zodat er tot 31 december 2018 totaal een ton beschikbaar is.
  Die 70 mille is ongebruikt geld uit een ander potje. Aan toekenning is wel een aantal voorwaarden verbonden. Een ervan is dat de zonnepanelen pas worden aangeschaft nĂ dat subsidie is toegekend. Er wordt namelijk niet betaald voor reeds geplaatste panelen.

  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten