'Huisvesting arbeiders er niet doordrukken'

Datum:
 • zaterdag 16 september 2017
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Haarlem - De provincie mag grootschalige huisvesting van Oost-Europese arbeiders in Noord-Holland er  niet doorheen drukken, wanneer er geen politiek en maatschappelijk draagvlak voor is.
  Dat stelt de PVV-fractie van Provinciale Staten in een brief aan Gedeputeerde Staten. Aanleiding is een artikel in deze krant, waarin  gedeputeerde Joke Geldhof een onderzoek naar de huisvesting van arbeidsmigranten aankondigt. Volgens de gedeputeerde moet daarmee duidelijk worden hoe groot de behoefte aan  huisvesting van deze groep is en wat de behoefte bij de Oost-Europese arbeiders is.

  Recent werd duidelijk dat bedrijven inmiddels opdrachten niet kunnen  aannemen bij gebrek aan arbeidsmigranten. Wethouder Theo van Eijk  (Hoorn) en oud-wethouder Kasper Gutter (Medemblik) stellen dat bij de politiek de handen niet op elkaar komen voor grootschaliger huisvesting van deze groepen.

  Voorrang

  De PVV'ers llse Bezaan en Nick Kaptheijns stellen in hun brief dat ze  willen dat er voorrang wordt gegeven aan Noord-Hollandse woningzoekenden 'die al jaren op de wachtlijst staan' als het om het bouwen  van woningen gaat.

  Daarnaast vragen ze zich af wat de provincie doet om Noord-Hollandse werklozen aan het werk te krijgen in de sectoren waar nu vooral arbeidsmigranten werkzaam zijn. Volgens de PVV-fractie waren er in Noord-Holland eind 2016  82.000 werklozen.

  Aan het college wordt ook gevraagd of ze het eens is mer de stelling dat als grootschalige huisvesting van deze groep niet op politieke en maatschappelijke steun kan rekenen, deze er niet 'doorgedrukt' mag worden door de provincie.

  Noordhollands Dagblad

  -


  -
  - -  - 
  - - -

   
  0 reacties :

  Een reactie posten