Schuijt wil zonneweide met panelen op plek Molen 158

Datum:
 • dinsdag 22 augustus 2017
 • in
 • Categorie: , , , ,
 • Schagen - Ondernemer Bernard Schuijt wil bij zijn boerderij aan de Grote Sloot 158 en 154 in Sint Maartensbrug een zonneweide laten aanleggen met 7500 zonnepanelen.
  Richard Zut

  Deze komt in de plaats van zijn omstreden en inmiddels op last van de Raad van State afgebroken windturbine Molen 158.

  Niet duidelijk is of Schuijt nog door wil strijden om een andere windmolen te plaatsen aan de hand van een oudere vergunning: hij was dinsdagmiddag niet voor commentaar bereikbaar.

  De gemeente Schagen laat weten dat zij van Schuijt een aanvraag ontving voor een omgevingsvergunning voor de aanleg van genoemde zonneweide. De ondernemer geeft in zijn aanvraag aan dat hij zijn bedrijf energieneutraal wil maken met de zonneweide van maximaal 1,7 hectare en 7500 zonnepanelen. Het college verwacht in het najaar een besluit te nemen over de aanvraag en de toetsing van de landschappelijke inpassing.

  De energieproductie voorziet in eerste instantie in de energiebehoefte voor de bedrijfsvoering van de aanvrager. Daarnaast wil hij ongeveer 25% van de opgewekte energie beschikbaar stellen voor participatie van bewoners. Hierdoor kunnen omwonenden en inwoners van Schagen mee investeren in de zonneweide en zo profiteren van duurzame en schone energie uit de regio.

  Eind september houdt de gemeente een informatieavond over duurzaamheid, waarbij de plannen van de zonneweide door Schuijt worden toegelicht. De datum waarop deze avond is, is nog niet bekend.

  Noordhollanda Dagblad  0 reacties :

  Een reactie posten