Permanent wonen in vakantiehuizen

Datum:
 • dinsdag 15 augustus 2017
 • in
 • Categorie: , ,

 • Hollands Kroon- Het college van Hollands Kroon stelt de raad voor om permanente bewoning van recreatiewoningen mogelijk te maken. 


  Lydia Jasper


          Met dien verstande dat er altijd een ’tenzij’ bij geplaatst kan worden, omdat de          
          situatie per geval kan verschillen.
  Bedoeling is dat er een bijeenkomst volgt met belanghebbenden om invulling te geven aan dat woordje ’tenzij’.
  Het memo over dit onderwerp is verspreid onder de raadsleden. Bedoeling is dat in september of begin oktober een beeldvormende raadsvergadering volgt.
  In het werkdocument van de Omgevingsvisie was reeds opgenomen dat het permanent bewonen van recreatiewoningen mogelijk werd gemaakt. De raad heeft toen besloten dit niet - direct - over te nemen omdat zij eerst meer inzicht wilde krijgen in de materie door meer informatie. Naar aanleiding van het memo hoopt de raad te kunnen inschatten wat de gevolgen zijn van het permanent bewonen van recreatiewoningen.
  Hollands Kroon telt op haar grondgebied 767 chalets en bungalows. Van dit aantal zijn er momenteel 142 permanent bewoond. Althans als zodanig bekend bij de gemeente. Daarnaast worden recreatiewoningen soms ook tijdelijk bewoond in afwachting van het vinden of beschikbaar komen van een woning. Het overgrote deel van de recreatiewoningen is te vinden op Wieringen en bij de Zuiderhaven.
  Senioren Hollands Kroon heeft schriftelijk gereageerd op het memo waarvan zij meent dat die niet uitblinkt in duidelijkheid. Zo vindt de fractie het onjuist dat een bouwwerk minimaal moet voldoen aan het Bouwbesluit 2012, omdat bijna alle bestaande recreatiewoningen van voor die datum zijn. Ook wil zij chalets buiten de discussie houden.

  Noordhollands Dagblad

  2 reacties :

  Sam Kooy zei

  Huidige vaste bewoning valt onder de regeling "uitstervingsbeleid". Dit is v.z.v. mij bekend door 'Den Haag' opgelegd. Maar Hollandskroon zou HK niet zijn of zij willen daar van afwijken. Dit bestuurlijke apparaat is het kennelijk niet geheel duidelijk, of ontbreekt zelfs enige kennis van zaken, waarom "uitstervingsbeleid" is ingesteld ! Totale onkunde bij Hollandskroon.

  Anoniem zei

  Het uitstervingsbeleid beleid betreft woonwagens.

  Een reactie posten