Nog geen afspraken gemaakt over plek botswagens in 2018

Datum:
 • vrijdag 4 augustus 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Hippolytushoef - Waar de botswagenbaan in 2018 tijdens de kermis van Hippolytushoef komt te staan, dat is nog geen uitgemaakte zaak, stelt exploitante Karin 
  Jonker-Blokker van de gelijknamige firma.
   Martijn Gijsbertsen  ,,We hebben nu speciaal bewaking ingehuurd voor de nacht en dat is goed verlopen", zegt zij.,,We hebben toch onze boterham kunnen verdienen, er zijn geen problemen geweest, in onze optiek is de afgelopen Wieringer kermis uitermate positief verlopen."

  Burgemeester Jaap Nawijn van Hollands Kroon wilde de attractie niet op de vertrouwde plek aan het Kerkplein toestaan. Dit vanwege de brandveiligheid en slechte bereikbaarheid voor hulpdiensten. Daarop dreigden alle exploitanten niet naar Hippolytushoef te komen. Via spoedoverleg - na een rechtszaak - en het maken van nadere afspraken werd dat voorkomen.

  Of de botsauto's bij de volgende editie toch moeten uitwijken, weet de uitbaatster niet. ,,Nu komt er een evaluatie met de gemeente, ergens dit najaar. Hopelijk komen we op één lijn. Er zijn geen toezeggingen naar elkaar uitgesproken."

  Noortje Slot van Hollands Kroon beaamt dat. Jonker-Blokker behoudt liefst de huidige standplaats. ,,We stonden drie meter uit de gevel van omliggende bebouwing. Konden er met onze bus langs, hulpdiensten kunnen dat dan ook. En alleen gokkerij  rondom de kerk is niks."

  Noordhollands Dagblad
  3 reacties :

  Sam Kooy zei

  Nawijn liegt en liegt en liegt. Hulpdiensten kunnen (nagenoeg) terplekke komen vanuit zelfs 5 richtingen. Te noemen: Kremersweg, Nieuwstraat, Hoofdstraat, Elftstraat en Parklaan en als het moet ook nog vanuit de Vermaningssteeg. Als je maar wilt en zaken niet dwars zit beste 'vriend'.

  Anoniem zei

  Als "wijze" burgemeester moet je toch excuses zoeken, in dit geval ook wel liegen genoemd, om je falen te verdoezelen?

  Anoniem zei

  Deze duidelijke uiteenzetting over het hele kermis gebeuren in Hippolytushoef laat niets te wensen over.
  Hollands Kroon is weer op negatieve wijze in het nieuws gekomen en het zal waarschijnlijk weer de burgemeester zijn die ook hierin een hoofdrol vervuld.
  http://www.stichting-jas.nl/2018/07/botswagenloze-kermis-hippolytushoef.html

  Een reactie posten