Keek op de Week (32) met Leever, Klimaat en .........

Datum:
 • maandag 14 augustus 2017
 • in
 • Categorie: , , , , ,
 • Hollands Kroon - Hoogte- en dieptepunten van week 32 van 2017 ( 6 aug. - 13 aug.)
  Plaats 1

  HVC 

  Vuiltax voor financiering baantjes gesjeesde politici. {lees: Geen Hoorns protest tegen €20 vuiltax.)  
  Samson eruit bij de PvdA en erin bij HVC en vuiltax erbij voor de burger. Tja, je moet wat als HVC zijnde parkeerplaats voor ex-politici; waar komt het geld vandaan?
  En dan die schuld van ruim €800.000.000 – dan maar weer eens een nieuwe inkomstenbron aanboren! Het is toch een schandaal dat grof vuil GRATIS opgehaald wordt? Laten we eens proberen in de vakantietijd de burger de zoveelste loer te draaien, moet het management van CAW/HVC gedacht hebben – uiteindelijk moeten ook wij onze overbetaalde salariëring in stand houden en verzinnen wij dat mensen die grof vuil (snoei afval/ grof vuil) aanbieden €20 moeten gaan betalen.
  Oh ja, je kunt gratis een aanhanger lenen – dus als je 15 KM moet rijden moet je eerst dat ding ophalen – volladen - wegbrengen en weer terug naar huis. Dat is dan 4*15=60 KM wat a gauw €18 kost. Dan kun je beter €20 betalen en daar zijn ze op uit! – gewoon een ordinaire lasten verhoging.

  Uiteraard wilden B&W van Hoorn geen begrip opbrengen voor de oppositiepartijen HOP en Hoorns belang; logisch in het CAW (Centraal Afvalverwerkingsbedrijf West Friesland) is diezelfde gemeente vertegenwoordigd en aldus was het besluit vooraf buiten de gemeenteraad om genomen en konden oppositiebezwaren gemakkelijk weggewoven worden.


  Plaats 2

  Toerisme 

  Seniorenpartij gemeenteraadslid Leever schrikt wakker uit middagdutje en .......(lees: Slechte promotie Hollands Kroon.realiseert zich dat Hollands Kroon in de laatste gebiedspromotor geen toeristische attracties vermeld heeft. Hij mist het Monument op de Afsluitdijk, de vismarkt te Den Oever en het watersportgebied Amstelmeer.

  Het is de mening van JAS dat Leever zich hierover geen zorgen hoeft te maken – het Monument staat er al 90 jaar en heeft voor de totstandkoming van HK (2012) altijd al aardig weten te boeren. En die verse zeevis van Den Oever dan? Leuk voor dagjesmensen uit de omgeving maar je gaat toch geen vis kopen en dat lekker stinkend in de zomer meenemen in de auto naar het Ruhrgebied? En die bollenvelden dan? Helaas – daar raken de mensen op uitgekeken en is meer iets van en voor de jaren ‘60. En het watersportgebied Amstelmeer? Mooi gebied om te leren windsurfen en voor de die-hards in de winter te trainen om in vorm te blijven – maar om het een watersportgebied te noemen???

  Zorg er eerst maar eens voor al die ganzen/watervogels, bedijkingen en andere toevluchtsoorden op te ruimen – kinderen die willen zwemmen komen om in de vogeldrek wat ook nog eens algengroei in hoge mate bevorderd.

  Bijzonder is dat Leever het niet heeft over het hoogstandje Waddenpoort van het politiek futuristisch genie Meskers. Positief is dat Leever zich druk maakt over de kosten die gemaakt zijn door de destinatiemarketingorganisatie (wie verzint zo’n woord?) Holland boven Amsterdam. Welke wethouder heeft opdracht gegeven dat papierfrutsel en fröbelwerk te mogen leveren?


  Plaats 3

  Klimaat

  Wensdenken versus onafhankelijk denken ; gastbijdrage van Jeroen Hetzler. 
  Dit artikel gaat over de tot nu toe geringe bijdrage in de totale energieproductie van het element ‘duurzaam’ ondanks de gigantische investeringen.

  JAS: Het woord investering is hier eigenlijk niet op zijn plaats. Bij investeringen gaat het erom binnen welke tijd men de geïnvesteerde gelden terugverdiend heeft. Bij duurzaam begint het er sterk op te lijken dat dat geld NOOIT terugverdiend wordt maar erger is dat met dat desinvesteren een symptoom/fenomeen bestreden wordt welks oorzaak buiten het menselijk handelen ligt.

  Sinds 1998 stijgt de temperatuur niet meer en de laatste 10 jaren is sprake van een daling – de oorzaak ligt in de sterk verminderde zonnenactiviteit die duidelijk meetbaar is in de huidige zonnen cyclus 24. Maar dat is iets voor wetenschappers – gewone mensen willen duidelijke zicht- en voelbare verschijnselen. Iedereen merkt dat sinds 2006 de zomers niet meer zijn wat ze waren zoals rond 1998 en dat wij hier al 3 relatief koude voorjaren hadden met weinig groeizaamheid en dat de kachels brandden tot diep in de lente.

  Interessant in deze is dan ook te vermelden dat de kassen van Agriport de laatste jaren meer energie zijn gaan gebruiken om de gewenste groeisnelheden/productie te halen en vorige week kwam het bericht dat de zomer in Noord-Groenland temperaturen kende van ruim –30 Celsius terwijl het daar in de zomer normaal rond de –10 Celsius is.
  Waarom dit Groenland voorbeeld? Onlangs berichtte de propaganda staatsoproep NOS/KNMI dat in het centrale/zuidoostelijk deel van Europa het deze zomer nooit zo heet geweest is. Wij dachten zo van; een tegenhangertje in de EU-Goebelliaanse propaganda machinerie inzake het klimaat kan geen kwaad omdat een afkoeling onnoemelijk veel ernstiger is dan een warming terwijl bovendien de onverantwoorde dwazen in Brussel en het provincie bestuur stadje Den Haag bezig zijn ons geld te desinvesteren of in dit geval beter gezegd ‘in te vriezen’.

  Redactie JAS
  0 reacties :

  Een reactie posten