FrieslandCampina biedt 3 tot 4 euro per zonnepaneel bij dakhuur

Datum:
 • donderdag 24 augustus 2017
 • in
 • Categorie: ,

 • FrieslandCampina heeft 200 miljoen euro SDE+-subsidie toegekend gekregen voor de installatie van 416.000 zonnepanelen. Deze zonnepanelen worden bij 310 melkveebedrijven ge├»nstalleerd. Veehouders krijgen voor de dakhuur 3 tot 4 euro per zonnepaneel.

  De panelen wekken samen meer dan 20 procent van de stroom voor de Nederlandse productielocaties en kantoren van de zuiveldonderneming op. Dit staat gelijk aan 33.000 huishoudens. Installatie van de panelen zal worden uitgevoerd door GroenLeven Heerenveen.
  Alleen daken van meer dan 1000 m²
  De ‘dakhuuroplossing’ van GroenLeven richt zich voorlopig alleen op melkveebedrijven met daken met een oppervlak van meer dan 1.000 m². GroenLeven voorziet het dak van de melkveehouder van zonnepanelen en zorgt voor aansluiting, monitoring, financiering, garanties en onderhoud. De melkveehouder krijgt een jaarlijkse vergoeding van 3 tot 4 euro per paneel voor het beschikbaar stellen van het dak.
  De melkveehouder kan jaarlijks besluiten de installatie en de bijbehorende SDE-subsidiegelden over te nemen. Naast het eigen gebruik op het melkveebedrijf zal een deel van de zonnestroom gebruikt worden om te voorzien in de elektriciteitsbehoefte van de productielocaties en kantoren van FrieslandCampina in Nederland.
  Elektriciteitsverbruik in keten volledig dekken
  FrieslandCampina heeft de ambitie om het elektriciteitsverbruik in de keten volledig te dekken met de productie van groene stroom op het boerenerf en daarmee bij te dragen aan het bereiken van de doelstelling voor klimaatneutrale groei in 2020. Daarom stimuleert FrieslandCampina de productie van groene stroom door leden-melkveehouders met een bonus van 10 euro per ton verminderde CO2-uitstoot.

  Tekst: Sjouke Jacobsen/ FrieslandCampina  21-08-2017

  1 reacties :

  Zorro zei

  Je vraagt je zo langzamerhand af waar we al die huishoudens vandaan moeten halen om de, oh zo milieuvriendelijke en bovenal dik gesubsidieerde opgewekte zonnepaneel elektriciteit, te verbruiken.
  Ik zou de immigratiedeuren wat verder open zetten opdat we de huishoudendoelstelling anders niet halen en vervolgens rustig het moment afwachten tot de krankzinnigen in Den Haag/Brussel de boel hier laten ontploffen. Zij hebben met U geen medelijden, U bent slechts het akkertje waarvan zij oogsten.

  Een reactie posten