Wilders besluit over PVV in Den Helder

Datum:
 • donderdag 31 augustus 2017
 • in
 • Categorie: , ,
 • Den Helder - Partijleider Geert Wilders besluit in oktober of de PVV volgend jaar definitief meedoet met de gemeenteraadsverkiezingen in Den Helder.
  Hedzer Faber
  PVV-fractieleider Ilse Bezaan in de Provinciale Staten is hoopvol gestemd. Zij begeleid de kandidatenselectie in de marinestad. Intussen zijn ’tien of elf’ kandidaat-politici geselecteerd en wordt er gewerkt aan een Helders partijgrogramma.
  Bezaan: ,,We hopen die lijst nog verder aan te vullen, maar de mensen die we nu hebben gevonden, zien we absoluut zitten. Het zijn ook deze kandidaat-kandidaten die nu aan het programma schrijven.’’
  Dat wordt later dan nog ’bijgeslepen’ door ’Haarlemse’ en/of ’Haagse’ PVV’ers. Als in oktober de kandidatenlijst aan de partijtop wordt voorgelegd is dat de basis voor wel of geen groen licht. Eerder zag Wilders nog af van deelname in Den Helder vanwege gebrek aan voldoende goede kandidaten.
  Het klein dozijn dat nu is geselecteerd is volgens Bezaan ’heel divers’. In elk geval hebben meerdere mensen met een marineachtergrond zich gemeld, zowel actieve als oud-militairen.
  Als de PVV hier meedoet, zou dat een flinke verschuiving kunnen veroorzaken in het lokale politieke landschap. Bij de Kamerverkiezingen dit jaar haalde de PVV bijna eenvijfde van de Helderse stemmen en was daarmee nipt achter de VVD de tweede partij.
  De Fortuynistische partij Forza! heeft eerder aangegeven af te zien van deelname als de PVV hier meedoet. Die partijen zouden dan in elkaars vaarwater komen.

  Noordhollands Dagblad  0 reacties :

  Een reactie posten