Keek op de Week (30) met de kermis en breedband.....

Datum:
 • maandag 31 juli 2017
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon - Hoogte- en dieptepunten van week 30 van 2017 (23 juli tot 30 juli).
  Plaats 1


  Iedereen heeft het erover en is er bekend mee; een inleiding is dan niet nodig maar wel is een analyse op zijn plaats hoe het mogelijk zou zijn geweest hoe deze klucht tot stand kwam.

  Al meer dan een halve eeuw is er een kermis in Hippolytushoef en als 50 jaar geleden de Nieuwediepers naar Hippo gingen om naar de kermis te gaan om de Hippolytushoever meiden te bekijken dan konden ze een ouderwets pak slaag krijgen. De kermis en de meiden waren van Hippo en daar moesten vreemden van af blijven.
  Waarmee wij maar zeggen willen dat de kermis bij Hippo hoort en een traditioneel vast geankerd geheel is in het beleven van die woonplaats en de rest van Wieringen.

  In 2012 is de ex-gemeente Wieringen opgeheven en valt het eiland onder het regime van Hollands Kroon/Clown met als hoofdstad Anna Paulowna waar onder leiding van reorganisatrice mevrouw van der Horst de plaatselijke ambtenaren, een van oudsher bekende privilege kaste die weinig opheeft met het gewone volk, als ware godenzonen zelfsturend geworden zijn en aldus hun neiging tot willekeur en ambtelijke obstructie ten volle kunnen ontplooien.

  Zo kwam op het bureau van ambtenaar X een vergunningsaanvraag voor de kermis te Hippo terecht. Nu is werken en risico’s inschatten niet het sterkste punt van ambtenaren en kennelijk ook niet van X want het menneke kreeg het niet voor elkaar om ruim voor aanvang van de kermis duidelijkheid te verschaffen over een vergunning met aangepaste maatregelen zodat tot vlak voor het begin van de kermis volledige onzekerheid over het wel/niet doorgaan van de kermis bestond.

  Het kwam tot een rechtszaak bij de gemeenterechtbank te Alkmaar waar de rechter uitsprak dat de kermis mocht doorgaan maar als de burgemeester om welke reden dan ook vond dat de kermis geen doorgang kon vinden dan was zijn wil wet.

  Waarmee de rechtbank de zaak weer op het bordje van Nawijn schoof die na uitgebreid overleg met de Stichting Nederlandse kermissen zijn zegen aan het feest gaf; mits dit en mits dat.

  Nu vraagt JAS zich af wat er met zo’n ambtenaartje als X gebeurt – de man is volledig zelfsturend in zijn cocon bezig geweest – heeft alle protocollen aangehouden en zich uitgebreid op de hoogte gesteld en navraag gedaan bij de exploitanten waarbij misschien een verkeerd woordje gevallen is waarna X vanachter zijn bureau wraak nam en trachtte de kermis te vermoorden. Hoe kan iemand immers zo’n plaatselijk spektakel, een jaarlijks hoogtepunt te Wieringen, zo traineren dat dit feest dreigde niet door te gaan? En dan komen we er niet uit en gaan naar Alkmaar die de zaak in feite terugverwijst!

  Wat een knullige organisatie is het daar in De Ontmoeting, het stadhuis kan beter omgedoopt worden in De Verdrijving; een ambtenaar die te stom is om in te schatten dat zijn trage gepruts achter het bureau tot grote ergernis onder de bevolking leidt en een Nawijn die waarschijnlijk van het hele doen en laten van het ambtenarenapparaat niet op de hoogte is of wil zijn.

  Voeg daarbij de gemeenteraad die slaapt als Doornroosje (raad komt eind september weer bijeen) en nauwelijks (m.u.v. Wittink) iets van zich laat horen; logisch, zij hebben alles aan Nawijn gemandateerd en hoeven dus lekker niets te doen en kunnen toekijken hoe deze op zijn bek gaat.  Plaats 2


  Ook al zo’n verhaal der duizend vergissingen te HK.

  In eerste instantie zou de gemeente geen geld stoppen in een inmiddels achterhaalde techniek als breedband. Het VVD raadslid bereidde de weg tot breedband evenwel toch voor en treedt af als raadslid als al te zeer duidelijk wordt dat hij persoonlijk belangen in die kabels krijgt; logisch – hij wordt directeur van dat spul.
  Men heeft €5.000.000 nodig om de boeren uit hun communicatie isolement te halen (ze moeten de mest-en chemicaliĆ«n boekhouding periodiek naar de ambtenarij sturen en die massa gegevens kan Excel kennelijk niet aan).

  De VVD is inmiddels akkoord €5.000.000 te schenken van ons belastinggeld aan Breedband BV 
  (kijk, dan is Doornroosje plotseling wel wakker???!!!???) en nu kan HK op zoek gaan naar een geschikte partner. Zo van, we hebben €5.000.000 en hoe kunnen we dat opmaken onder Uw leiding? – als het €7.500.000 wordt dan geef dat niet hoor want we hebben nog altijd mevrouw Buczinsky van de meeregerende schaduwpartner partij PvdA die volgens socialistische traditie gewoon de OZB nog een beetje extra verhoogt.

  Nietwaar mevrouw Buczinsky?  U heeft toch gezegd om die €5.000.000 op te brengen?

  Redactie JAS
  1 reacties :

  Sam Kooy zei

  Beste redactie JAS: volslagen met beide artikelen eens !

  Een reactie posten