Burgemeester is de gebeten hond in botswagenaffaire Hippolytushoef

Datum:
 • dinsdag 25 juli 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Burgemeester Jaap Nawijn van Hollands Kroon is de gebeten hond op sociale media, nu de kermis in Hippolytushoef is afgeblazen vanwege de botswagenaffaire.

  Teksten als ’Nawijn gebruiken als boksbal’, ’Die Nawijn moet met de Flora maar effe zwemmen’, ’Bekogelen met rotte tomaten’ en ’Met pek en veren het eiland af’ passeerden onder meer op Facebook de revue.

  Schijnwerpers

  ,,Zoiets is nooit leuk om te lezen, maar het is inherent aan een openbare functie. Daarbij sta je in de schijnwerpers en weet je dat je soms bloot wordt gesteld aan kritiek’’, reageert hij.
  ,,Het is jammer dat veel mensen reageren zonder inhoudelijke kennis van zaken. Ik snap dat de kermis heel belangrijk is voor de saamhorigheid in het dorp’’, aldus Nawijn, die zelf in Hippolytushoef een woning heeft.
  ,,Of er al dan niet attracties komen, ligt niet in handen van de gemeente, maar van de kermisexploitanten.’’

  Verantwoordelijkheid

  ,,In dit geval neem ik er niet de verantwoordelijkheid voor wanneer brand in een van de omliggende panden uitbreekt of iemand een ambulance nodig heeft en de hulpdiensten daar niet goed bij kunnen komen.’’

  Noordhollands Dagblad  6 reacties :

  Anoniem zei

  Burgemeester Jaap Nawijn van Hollands Kroon wordt er inderdaad (terecht) op aangekeken maar om burgemeester Nawijn met een hond te vergelijken is niet netje en eigenlijk ongepast. Bovendien heeft hij waarschijnlijk ook nog nooit iemand gebeten.

  Sam Kooy zei

  Nawijn doet niet anders dan figuurlijk bijten. Komt waarschijnlijk door zijn afkomst uit de bijbelbelt.

  Anoniem zei

  Er is nog nooit een probleem geweest bij de hulpdiensten om de locatie te bereiken. Dat zeggen medewerkers van die hulpdiensten ook zelf dat er geen probleem is. Nawijn creëert een probleem dat er niet is. Ik geloof Nawijn niet en denk dat hij dit probleem doelbewust naar voren schuift om zijn verantwoordelijkheid te ontlopen in dit verhaal waar een bijzonder geurtje aan zit.

  Anoniem zei

  Het is een belediging voor elke hond om met Nawijn vergeleken te worden, honden hebben een open en eerlijk karakter. Als een hond vals is pas dan op voor zijn baas, die heeft het dier zo opgevoed.

  h.oldeboom zei

  Wat de juiste achtergronden van de beweegredenen van Nawijn zijn weet ik niet en zullen ook nooit bekend worden maar iemand met een beetje bestuurlijk inzicht, die een traditionele kermis en jaarlijks hoogtepunt in een dorp als Hippolytushoef tracht de nek om te draaien, is niet geschikt voor zijn functie.
  Met een beetje management inzicht had Nawijn kunnen (laten?) bedenken dat bijvoorbeeld het aanstellen van een brandwacht voldoende zou zijn geweest deze pesterij van de bevolking te voorkomen.

  Sam Kooy zei

  Conclusies: 1. Nawijn voor het leven ongeschikt voor wát dan ook. 2. De Raad is vazal van Nawijn en voorts onderdeel van hetzelfde lot.

  Een reactie posten