Altijd de schuld van burgemeester

Datum:
 • zondag 30 juli 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Het had niet veel gescheeld of Hippolytushoef had dit jaar voor het eerst geen kermis gehad. 

  Ronald den Boer
  ___________________________
  Kanttekening
  __________________

  De gemeente Hollands Kroon eiste voor de botsautootjes een andere plek, omdat de huidige - waar de attractie al sinds jaar en dag staat - bij brand te veel risico zou opleveren. Waarop de exploitant en zijn collega,s dreigden helemaal weg te blijven.

  Burgemeester Jaap Nawijn werd prompt op sociale media de gebeten hond. Hij gaat immers over orde en veiligheid. Was hij te streng? Dat is nog maar de vraag.

  Vooropgesteld: gemeenten zijn de laatste jaren volledig doorgeslagen in hun eisen. Wie een leuk evenement op poten zet, wordt het leven zuur gemaakt met een pakket vergunningen en voorwaarden, die handenvol geld kosten. Dan vergaat je als goedwillende amateur de lol wel.

  In Den Helder eiste de gemeente recent ineens dat er toiletten kwamen bij een kussengevecht in een park. In de jaren ervoor had niemand het daar over. Je hield je plas op of ging bij uitzondering achter een boom.

  Je kunt zeggen dat de botsautootjes al decennia op dezelfde plaats staan in Hippolytushoef. Dat er nog nooit problemen zijn geweest. Dat het onzin is dat een brandweerauto niet bij een brandend pand kan komen. Brandweerauto's gaan nooit vlak voor de deur van een huis of winkel in lichterlaaie staan

  De regeldrift van gemeenten dient vooral één doel: zichzelf indekken. Want onder dezelfde mensen die schande roepen over de actie van Hollands Kroon tegen de kermisexploitant, zullen er heel wat zijn die bij calamiteiten als eersten roepen dat de gemeente het niet goed geregeld had.

  Het ongeval met de monstertruck in Haaksbergen heeft gemeentebesturen, nog meer dan na de vuurwerkramp in Enschede en de brand in Volendam, huiverig gemaakt. Het was de truckchauffeur die het publiek in reed en drie mensen doodde, het was de organisatie die het publiek op de bewuste plek had toegelaten, maar de meeste vingers gingen naar de gemeente. Die had de risico's niet goed ingeschat en onterecht een vergunning verleend, aldus de rechter. Met zo'n vonnis aan je broek, waar- uit al dan niet schadeclaims kunnen voortkomen, is de reputatieschade na een ramp voor een burgemeester veel groter dan bij het stellen van strenge eisen vooraf.

  Noordhollands Dagblad


  8 reacties :

  Sam Kooy zei

  In dit geval: Nawijn doet niet anders dan tarten. Dag in dag uit. Ik ben terplekke geweest en constateerde dat tussen het winkelpand en de botsauto's nog een grote vrachtwagen stond waarvan je jezelf zou kunnen afvragen of dat nodig was geweest. Overigens: het gehele plein is vanaf vier kanten (open toegangsstraten) voor allerhande diensten goed bereikbaar zodat Nawijn niet moet janken. Als hij wil zoeken ? Er valt altijd wel iets op- of aan te merken. Overmorgen heeft hij weer wat op zijn kerfstok. Moet hiermee stoppen. Die man moet gewoon opdonderen ! Niet meer en niet minder.

  BAKKER zei

  Het Noord Hollands Dagblad is zeer regelmatig te gast bij de burgemeester en hoe gaat dat dan? Er zal zelden of nooit negatief over de gemeente en al helemaal niet over Nawijn, geschreven worden, anders krijgt de krant geen nieuws meer, zo simpel is het. Vergeet de zogenaamde "onafhankelijke berichtgeving", we worden bij wijze van spreken bedrogen waar we bijstaan.
  Het is precies hetzelfde als met de zogenaamde onafhankelijke bureaus die door de/een gemeente worden ingehuurd. Staan in het rapport zaken die de gemeente(s) onwelgevallig zijn dan kan zo'n advies of onderzoeksbureau het verder wel vergeten bij de gemeentes, nooit meer een vorstelijk betaald onderzoeksrapport.

  Th. Moras. zei

  Dat is de lezers van het Noord-Hollands-Dadblad NHDsc al lang duidelijk geworden en nemen het nieuws wat de gemeente Hollands Kroon betreft echt niet serieus meer.

  Sam Kooy zei

  Wees voorzichtin heer Moras met dat soort opmerkingen. Mensen zijn enorm beinvloedbaar. Vertel het ze 10 keer en ze geloven het. Zie de Turken in ons land en in Turkije zelf. Wij zijn volgens beide groeperingen in hun waarheid verworden tot fascisten en tot afstammelingen van de nazi's ! Erdogan weet daar wel raad mee.

  Anoniem zei

  Een botsauto is toch geen monstertruck?

  Anoniem zei

  Inderdaad een botsauto is geen monstertruck maar je kan je daar als burgemeester wel achter verschuilen.

  Anoniem zei

  Maar de gemeente Hollands Kroon geeft wel toestemming voor de bouw van een brede school in Hippolytushoef op een paar meter van een snelweg. Zouden ze nagedacht hebben over het gevaar van een tankwagen die in de brand vliegt pal naast die school op de snelweg. Daar horen we meneer Nawijn en zijn college niet over de veiligheid, een blinde muur aan de kant van de snelweg is dan voldoende. Om nog maar niet te spreken over de fijnstof waar de kinderen de hele dag in mogen verblijven. Dan is de veiligheid wel gewaarborgd blijkbaar.........

  Anoniem zei

  Hopelijk zal de rust ooit nog eens wederkeren als Nawijn en Remkes van het toneel zijn verdwenen al valt dat overigens zeer te betwijfelen.

  Een reactie posten