'Kooyhaven is in paar jaar gevuld'

Datum:
 • vrijdag 30 juni 2017
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna  - Hollands Kroon geen aandeelhouder Port of Den Helder
  Lydia Jasper

  Hollands Kroon is niet van plan aandeelhouder te worden van Port of Den Helder. Aldus wethouder Theo Meskers gisteravond bij de behandeling van de kadernota.,,op korte termijn is het niet de bedoeling van het college."

  Het aandeelhouderschap stond ietwat ongelukkig vermeld in de lijst met projecten in de kadernota; oftewel het 'wat-willen-we-document' van Hollands Kroon. De kadernota is ook een aanzet voor de begroting van 2018.

  Tegenstanders Christen Unie en Lada van het aandeelhouderschap hadden samen een amendement ingediend. Nadat eerst de stemmen staakten met 14 tegen 14, ging iedereen mee na een toelichting dat het puur om het woord 'aandeelhouder' ging.

  Dat Kooyhaven (nog) geen doorslaand succes is - iets wat onder andere werd gesteld in het amendement - betwistte Meskers. Hij voorspelde dat het terrein binnen een aantal jaren vol zal zijn door onder andere een toename van bedrijvigheid op zee.,,De realisatie van windparken op zee is in een versnelling geraakt."

  Ook staat in de kadernota 150.000 euro gekoppeld aan het project motorcrossterrein. Het college heeft altijd verkondigd dat de gemeente niet bijdraagt aan de kosten, maar wel wil faciliteren. Volgens wethouder Theo Groot is aan die intentie niets veranderd en wordt druk gewerkt aan de uitvoering van het raadsbesluit uit 2013. Daarbij gaat het om faciliteren; een onderzoek naar geluidscontouren op de voorkeurslocatie NC-10 (tussen Groetweg en Alkmaarseweg) en het toetsen van het zogenoemde businessplan.

  Elaine Vlaming (CDA) betreurde het dat binnen de kadernota van 2019 de projecten de nadruk hebben gekregen.,,Daarmee gaan we voorbij aan het karakter van de kadernota."

  Noordhollands Dagblad


  2 reacties :

  Sam Kooy zei

  Meskers blijft 'tunnelvisiekrampachtig' vasthouden - hem eigen - aan het succes van de Kooyhaven. Zijn succes is nog steeds niet waarneembaar na de vele keren dat die haven door ondergetekende is gepasseerd. Meskers kennende: hij rekent in veelvouden van 10-tallen jaren. Meskers blijft meningen van anderen betwisten. Erger: die anderen spreken onwaarheden oftewel leugens. Je zal maar zijn naam dragen.

  Bakker zei

  Wat een ziener is die Theo Meskers toch dat hij weet te voorspellen dat de Kooyhaven binnen een paar jaar vol is.
  Zijn optimisme is alleen gestoeld op eventueel meer activiteiten op zee.
  Als het windmolen bedrog binnen niet al te lange tijd doorgeprikt wordt komt er geen hond naar de op een idioot punt gelegen Kooyhaven.

  Een reactie posten