Niemand met thuishulp in de kou

Datum:
 • vrijdag 30 december 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon -  Anna Paulowna - De thuishulp oor 84 cliënten in Hollands Kroon van Zorgkompas wordt per 1 febrauri 2017 overgenomen door Axxiom en Woonzorggroep Samen.
  Martijn Gijsbertsen m.gijsbertsen@hollandmediacombinatie.nl 


  Niemand met lichte huishoudelijke tulp komt in de kou te staan of valt tussen wal en schip, nu Zorgkompas heeft besloten daarmee in Hollands Kroon te stoppen en 37 medewerkers ontslaat.

  Zo garanderen gemeente en haar te zorgpartner/-regisseur Inclusio in een brief aan betrokkenen.

  'Raadsel' 

  De reden waarom het Friese zorgbedrijf, een dochteronderneming van zorggroep Alliade, zich terugtrekt is voor de gemeente 'een raadsel'.

  "Wij hebben er alles aan gedaan om Zorgkompas te behouden", aldus gemeentewoordvoerster Noortje Slot. „Het aanbod dat is gedaan, is niet lager dan het tarief waarvoor ze hetzelfde werk eerder voor ons hebben verricht." Dat stelde Alliade-woordvoerder Gerard Akkerman gisteren in deze krant.

  Incluzio-directeur Peter de Visser beaamt de woorden van Slot en zegt dat Zorgkompas eerder 22 euro per uur per medewerker ontving en die prijs is verhoogd naar 22,50 euro.

  „Dat is een reëel tarief. We hebben zelfs, bij hoge uitzondering, de toezegging gedaan dat het volume van het aantal cliënten voor komend jaar overeind zou blijven. Ik kan niet in hun boekhouding kijken, maar de partijen die het nu overnemen, kunnen Int wél doen voor dezelfde prijs."

  Akkerman stelt nu desgevraagd dat Zorgkompas stopt met onder meer schoonmaak, wassen, strijken, was ophangen en opvouwen bij hulpbehoevenden in Hollands Kroon, omdat het geboden tarief 'verlieslatend en niet toereikend is'.

  „Door een nieuwe cao lopen de personeelskosten (inclusief sociale premies, red.) op, terwijl de prijs die we voor het werk krijgen vrijwel gelijk blijft. Daarbij komt dat naar onze inschatting het aantal indicaties in omvang afneemt, omdat de gemeente in de toekomst minder indicaties zal verstrekken. Vandaar dat we er een streep onder zetten."

  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten