Schagen heeft meer geld nodig voor mensen in de bijstand

Datum:
 • vrijdag 21 oktober 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • SCHAGEN - De gemeente Schagen heeft meer geld nodig voor het betalen van bijstandsuitkeringen aan inwoners dan verwacht.

  Door Marten Visser - 21-10-2016,

  Voor dit jaar wordt het budget met enkele tonnen overschreden, zo is de verwachting. Het gemeentebestuur gaat voor een deel van deze overschrijding compensatie aanvragen bij de rijksoverheid, dat hiervoor een speciale regeling heeft.
  Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de bijstandswet en krijgen hiervoor een bijdrage van de overheid. Die bijdrage is niet voldoende om het bedrag dat aan bijstand moet worden betaald te dekken, zo melden burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. Door nieuwe wetgeving vallen ook mensen die voorheen een zogeheten wajonguitkering kregen onder de bijstand. Ook moet de gemeente meer vluchtelingen met een verblijfsvergunning huisvesten, die vaak een uitkering hebben.
  De rijksoverheid heeft bepaald dat gemeenten die het bijstandsbudget met meer dan vijf procent overschrijden een deel van deze extra kosten kunnen ’declareren’. Schagen neemt ook maatregelen om er voor te zorgen dat minder mensen een bijstandsuitkering nodig hebben. Zo is de zogeheten uitstroomunit, die uitkeringsgerechtigden aan werk helpt, uitgebreid. Ook krijgen mensen opleidingen aangeboden, waardoor ze meer kans op werk hebben.

  Noordhollands Dagblad  2 reacties :

  Anoniem zei

  Wel geld voor een asielzoekerscentrum en niet voor de autochtonen? De asieleisers komen niets te kort, wel onze ouderen en zieken, zeker als ze van een bijstandsuitkering afhankelijk zijn door wat voor oorzaak dan ook.

  Sam Kooy zei

  Hier is duidelijk het bewijs dat wij, werkenden, voor hun geld het gelag moeten betalen. Vaak een uitkering hebben ??? Ze hebben gvd allemáál een uitkering. Zelfs die met een verblijfsvergunnig. De ene leugen wordt met ambtenarentaal aan de andere vastgebreid. En de ouderen in ons land en vele anderen worden willens en wetens in de afgrond geduwd.

  Een reactie posten