Microsoft stelt planning bouw datacenters bij

Datum:
 • vrijdag 21 oktober 2016
 • in
 • Categorie: , ,

 • Hollands Kroon - Middenmeer - De bouw van nieuwe datacenters in het glastuinbouw-gebied Agriport in Middenmeer loopt mogelijk vertraging op. In reactie op vragen van deze krant meldt de softwaregigant dat de planning van een aantal projecten waaronder die in Middenmeer — is bijgesteld.


  Roel van Leeuwen en Martijn Gijsbertsen 

  Bij deze redactie kwamen meerdere tips binnen dat er onlangs werkzaamheden waren stilgelegd op het terrein waarop de datacenters van Microsoft verrijzen. Medewerkers van bedrijven die daar aan de slag zijn, zouden naar huis zijn gestuurd.

  Onder de torenhoge bouwkranen op het Microsoft-complex op bedrijventerrein Agriport A7 was er gisterochtend echter volop bedrijvigheid. Graafmachines schepten in de grond, hei-installaties zorgden voor lawaai en tientallen bouwvakkers waren aan het werk.

  Woordvoerder van Mace, de Britse aannemer die verantwoordelijk is voor de bouw van de datacenters, laat weten dat hem niks bekend is dat er iets op het werk zou zijn stilgelegd. „De ene dag zijn hier vierhonderd mensen aan het werk, de andere dag twaalfhonderd of meer. Hoe druk het is, verschilt van dag tot dag."

  Wel geeft hij aan dat tijdens het me
  gaproj ect bijna dagelijks zaken in de planning worden gewijzigd, die soms ook vertraging tot gevolg kunnen hebben. „Dat er mensen van onderaannemers zijn weggestuurd of bedankt, daar weet ik niks van." Vanuit het hoofdkantoor van Microsoft in Amerika is men doorgaans weinig mededeelzaam over de bouw van de datacenters. Het bedrijf laat weten dat het bedrijf de planning voor een aantal projecten heeft bijgesteld, inclusief een project in Middenmeer.

  Concreter wil het bedrijf — ook na enig aandringen — niet worden. Wel stelt Microsoft dat het doel om een bijdrage te leveren aan 'een cloudfirst' wereld niet is veranderd. „We blijven onze cloud-infrastructuur uitbreiden om aan de groeiende vraag te voldoen."

  Het serverpark in Middenmeer vormt met een datacenter in Ierland voor Microsoft een belangrijk knooppunt voor zogeheten clouddiensten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

  In totaal investeert Microsoft naar schatting twee miljard euro op Agriport. Het eerste datacenter is klaar en het tweede datacenter wordt ingericht. En er moeten er nog twee worden bijgebouwd. Deze zouden op zijn vroegst in 2018 operationeel zijn. Het is de bedoeling dat er op Agriport nog meer datacenters verrijzen van internationaal opererende softwarebedrijven.

  Noordhollands Dagblad  0 reacties :

  Een reactie posten