Maatwerk bij bouwen aan kust

Datum:
 • woensdag 26 oktober 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • Den Haag - Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Miliela) gaat met provincies, gemeenten, waterschappen, natuurorganisaties en de toeristische sector per provincie bepalen waar wel en waar niet gebouwd kan worden. Ze verwacht dat eind november het 'definitieve kustpact' kan worden gesloten.


  Verslaggever Noordhollands Dagblad

  Begin dit jaar kwam de bewindsvrouw met een plan om meer bebouwing langs de kust mogelijk te maken. Dat leidde tot veel ophef en stuitte op veel verzet. De minister trok haar voorstel in en ging om tafel met belangengroeperingen in de hoop zo tot een breed gedragen nationaal kustpact te komen.

  Schultz is blij met de nu gemaakte afspraken. Niemand wil de kust helemaal volbouwen. Er wordt nu een goede balans gezocht voor bebouwing van de kust en bescherming ervan, aldus de minister.

  Ook de natuur- en milieuorganisaties zijn tevreden. Volgens de coalitie Bescherm de Kust, bestaande uit natuur- en milieuorganisaties als Natuurmonumenten en Stichting Duinbehoud, zetten de afspraken een grote rem op het bouwen van recreatieve voorzieningen op het strand en in de duinen. De coalitie verzamelde ruim 105.000 handtekeningen.

  „De kust is een kip met gouden eieren. Iedereen is uiteindelijk beter af als we daar zorgvuldig mee omgaan. Het kustpact heeft daarvoor de spelregels", aldus Alex Ouwehand, directeur van de Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland.

  Noordhollands Dagblad  0 reacties :

  Een reactie posten