Streep door huizen in Polder 'teleurstelling'

Datum:
 • vrijdag 23 september 2016
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon - Een teleurstelling. Zo betitelt directeur Ben Broxterman van Woningbouwvereniging Anna Paulowna het besluit van de provincie geen nieuwbouw van 42 huurhuizen voor senioren tussen de Molenvaart en natuurgebied Kruiszwin toe te staan. 
  Martijn Gijsbertsen 


  De corporatie heeft de grond al jaren in bezit, maar komt geen steek verder met haar bouwplan. ,,Dat is jammer, te meer daar het argument dat op het terrein het label aardkundig monument is geplakt niet klopt. Dat betwisten wij, we hebben dat laten onderzoeken", stelt Broxterman.

  „De provincie is nu ook zelf onafhankelijk onderzoek begonnen, door hetzelfde bureau dat wij hebben ingeschakeld. Het kan haast niet anders dan dat daar, tussen nu en een jaar, uit blijkt dat de provincie het etiket aardkundig monument uit haar boeken moet schrappen. Misschien als dat van tafel is, we opnieuw kunnen overleggen." Over een ander argument van de provincie, dat in Anna Paulowna genoeg alternatieven voor senioren-woningen in Elshof-Zuid en De Meerpaal zijn, haalt Broxterman de schouders op.

   „Daar is de verhuurbaarheid slecht, omdat ouderen liever dicht bij voorzieningen wonen. Die locaties liggen te ver van het winkelcentrum."

  Noordhollands Dagblad
  2 reacties :

  Anoniem zei

  Ja, zo rollen we in dit land.
  De (r)overheid wil dat de oudjes allemaal thuis moeten blijven wonen.

  Het is maar goed dat we goed voor ons zelf hebben gezorgd de afgelopen jaren anders hadden we al een tuintje op ons buik gehad.

  Anoniem zei

  Je zal maar als oudje in een tillift boven de plee worden gehangen om klaargemaakt te worden voor de nacht en je bent vergeten. De volgende morgen om 09.00 uur werd ze gevonden. NOG STEEDS HANGEND IN EEN TILLIFT BOVEN DE POT!
  Dit is afgelopen week geschied in Nederland. En de betreffende medewerker is niet ontslagen!
  Je kunt beter dood zijn.

  Een reactie posten