SP wil opheldering over ‘gelukscursussen’ voor ambtenaren

Datum:
 • zaterdag 17 september 2016
 • in
 • Categorie:
 • SP-Kamerlid Ronald van Raak wil opheldering van minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) over de zogenaamde ‘gelukscursussen’ voor ambtenaren.   16-09-2016,

  'Masterclass' kost 7950 euro per deelnemer

  Dat schrijft Van Raak vrijdag in zijn column op ThePostOnline. In NRC Handelsblad verscheen afgelopen week een artikel over de masterclass ‘Sturen op geluk in het publieke domein’. Deze is bedoeld voor ambtenaren en aangeboden door de Erasmus Happiness Economics Research Organization (EHERO), onderdeel van de Erasmus Universiteit. In acht sessies krijgen deelnemers hier informatie over hoe zij met beleid het welbevinden van burgers kunnen vergroten. Kosten: 7950 euro per ambtenaar.

  Van Raak wil van Plasterk weten hoeveel ambtenaren van gemeenten of andere overheidsorganisaties hebben deelgenomen aan deze masterclass ‘of hebben sinds 2012 meegedaan aan vergelijkbare gelukscursussen’. Volgens de SP’er worden ‘burgers niet zozeer gelukkig van geklets, maar vooral van goed beleid’. Van Raak: “Waarom wordt dit geld voor gelukscursussen niet besteed aan thuiszorg, jeugdzorg of de re-integratie van werklozen?”

  Daarnaast wil Van Raak weten welke gemeenten tot op heden een ‘gelukscoördinator’ en welke gemeenten een ‘geluksbudget’ hebben en wat dat kost.

  Afsluitende vraag aan Plasterk: “Hebt u al aanwijzingen van geluksmigratie tussen gemeenten?”

  3 reacties :

  Anoniem zei

  Ach ja, de (r)overheid.

  Anoniem zei

  Gemeenteambtenaren hebben helemaal geen gelukscursus nodig, immers werken??? bij de gemeente Hollands Kroon is al een dik betaalde gelukscursus.
  Beter zou zijn om alle gemeenteambtenaren een cursus Klantvriendelijkheid verplicht te stellen die dan wel voor eigen rekening is.

  h.oldeboom zei

  Zelf heb ik ook zo'n soort cursus gehad - een zelfomderzoek cursus waarbij naar voren moet komen hoe je op je omgeving overkomt - geleid door een socioloog/psycholoog. Duurde een week en was intern; hotel - eten - biertje. Was een heel dure en intensieve cursus en 's avonds trok iemand de wasbak uit de muur vanwege de des daags opgelopen spanningen. Ik moet zeggen dat het wel werkt; je houd meer rekening met de omgeving zij het dat na een week het recept alweer uitgewerkt was en vrolijk op de oude voet verder gegaan werd.

  Een reactie posten